В днешния модерен век конете би трябвало да се срещат

...
В днешния модерен век конете би трябвало да се срещат
Коментари Харесай

Умни коне припкат из улиците на София, пресичат на зебра СНИМКА

В днешния съвременен век конете би трябвало да се срещат все по-рядко. Особено по улиците на огромните градове... Или не напълно. Поне такава е обстановката в София, където представители на типа може да бъдат видени да припкат на дребни и огромни групи из разнообразни квартали.

А някои от тях съумяват да впечатлят столичани с държанието си. Това вършат три коня, снимани в квартал " Дървеница " през неделния ден.

Животните самоуверено пресичат платното за придвижване и то не където и да е, а навръх обособеното за това място - пешеходната " зебра ".

Ситуацията е споделена в мрежата, където мненията и реакциите не закъсняват.

" За следващ път се потвърждава, че конете са по-умни от доста хора ", написа Милен И.

" Поне са образовани. Пресичат на пешеходна пътека ", прибавя Дарина Т.

Други даже считат, че конете пресичат по-добре от някои пешеходци:

" Нямат слушалки на главите и телефон в ръцете, и схващане, че всяко транспортно средство във всяка обстановка ше ги види на време и ще спре на време без да ги сгази ", разяснява Николай Б.

Само преди дни екипът на столичния регион „ Студентски “ стартира процедура за наложително изземване на стадото свободно движещи се коне, които редовно тормозят жителите на кв. „ Дървеница “ и основават предпоставки за пътнотранспортни катастрофи на бул. „ Андрей Ляпчев “ и околните улици в региона.

На животните би трябвало да им бъде обезпечена подобаваща среда за живот, която е безвредна за тях и за жителите, уточни тогава Петко Горанов, кмет на региона.

Той добави, че са формирани голям брой актове и са налагани санкции без това да повлияе на притежателя на животните.

Дали въпросните коне от пешеходната пътека се пробват да избягат от изземването, или просто търсят паша е въпрос, който по всяка възможност ще остане мистерия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР