В днешния ден няма по-важен въпрос от този за бюджета

...
В днешния ден няма по-важен въпрос от този за бюджета
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Споделяме убеждението за 3% дефицит

В днешния ден няма по-голям въпрос от този за бюджета на страната. Споделяме общото разбиране за бюджетен недостиг до 3 %, съобщи служебният  министър председател Гълъб Донев при започване на днешното изключително съвещание на кабинета, на което ще бъдат разисквани плановете за държавния бюджет, както и за бюджетите на Държавното публично обезпечаване и на здравната каса.

Как да се понижи бюджетният недостиг от 6,4 % на 3% е задача, на която ще търси решение Народното събрание, съобщи Донев. Тук не става дума за прекачване на отговорността, откакто нашите хрумвания за приходни ограничения бяха възприети, отговорно и рационално е да представим на народните представители бюджет, създаден по настоящо законодателство. Според Донев е значимо да се знае, че превръщането на бюджетната процедура в хватка за припечелване на време ще е ход, от който ще изгубят и жителите и бизнеса. Донев сподели, че оттук нататък дейностите по отношение на финансовия проект на страната за 2023 година ще приказват за същинските планове.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР