В Дирекция „Бюро по труда“ - Мездра отчитат намаляване на

...
В Дирекция „Бюро по труда“ - Мездра отчитат намаляване на
Коментари Харесай

Отчитат намаляване на безработица в Мездра

В Дирекция „ Бюро по труда “ - Мездра регистрират понижаване на безработицата в общините Мездра и Роман към октомври 2021 година, съобщи шефът Владимир Петров.
„ Процентът на безработица за благополучие тази година върви все надолу. Започнахме годината с 995 регистрирани лица, в края на месец октомври те са под 900. Като процентът според от стопански дейното население в двете общини е друг. В община Мездра той се приближава до този за страната - под 5%, до момента в който в община Роман е много по-висок от междинния за страната. “
Общо за двете общини нивото на безработица, което регистрира „ Бюро по труда “ е 7%. Броят на записаните безработни лица в края на октомври е 825, като той е понижа с 68 по отношение на предходния месец.
Остава невисок процентът на безработица в община Мездра - 4.2%. Регистрираните в края на октомври са били 396, като броят им е намалял с 55, по отношение на септември.
В община Роман са записани 429 лица без работа. Едва 13 са назначените. Процентът там остава висок - 18.3%.
Най-голямо търсене на работна ръка има в заводите в региона. Предимно за оператори, монтажисти и лица с подготовка. Такива обаче липсват, а всеки втори, които чака за работа е без обучение, изясни шефът на „ Бюрото по труда “ в Мездра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР