В Денят започва с Георги Любенов Станислав Балабанов от Има

...
В Денят започва с Георги Любенов Станислав Балабанов от Има
Коментари Харесай

Станислав Балабанов, ИТН: Ще питаме българските граждани имат ли желание да бъде свикано Велико народно събрание

В " Денят стартира с Георги Любенов " Станислав Балабанов от " ИТН " разяснява самодейността на партията по събирането на подписи за референндум за президентска република. Балабанов посочи, че от " ИТН " желаят да попитат българските жители имат ли предпочитание да бъде свикано Велико национално заседание.

" Всъщност кое е по-важното - политически водачи, които са потвърдили в историята, че са неспособни да ръководят и образец за това е последният 48-ят парламент, който беше тотално провален, или опцията по най-демократичния път да попитаме българските жители дали желаят такава смяна, тъй като ние спазихме безусловно закона по отношението на построяването на въпроса ", сподели в " Денят стартира с Георги Любенов ", Станислав Балабанов от " ИТН ".

Балабанов счита, че както през 1990 година бяха определени 400 депутати за Велико национално заседание, това е допустимо и в този момент.

Уточни, че по конституция този въпрос първо е от компетенцията на елементарното Народно заседание и в случай че българските жители кажат " да ", пътят е подобен, че елементарното Народно събрание ще се разпусне и ще се отиде към Велико национално заседание, което ще отвори пътя за смяна на конституцията и там към този момент може да се смени държавното устройство и България да стане президентска република.

Балабанов цитира и инициирано от тях социологическо изследване на интернационална организация, съгласно което е извънредно високо доверието в президентската република - над 60%, а най-ниско доверие е регистрирано в Народното събрание - 12%.

Какви са упованията на Има Такъв Народ за идните избори и позицията им по тематиката за връзките със Северна Македония вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР