В деня за размисъл преди изборния ден Марица ви предлага

...
В деня за размисъл преди изборния ден Марица ви предлага
Коментари Харесай

Четете в Марица: Зико подписва заема за 44 млн. за стадион...

В деня за размисъл преди изборния ден " Марица " ви предлага забавни и любопитни четива. Ето и част от акцентите:

 
Зико подписва заема за 44 млн. за стадионите и басейна
Община Пловдив е подготвена да подпише договорите за изтегляне на 44 млн. лв. за трите спортни обекта – двата стадиона и басейн „ Младост ”. Кметът Здравко Димитров сподели, че документите са в общината, като предложения са подали три банки и финансови институции. „ Ще подпишем  договор с най-изгодните условия за Общината. Веднага по-късно може да стартираме да усвояваме средствата ”, сподели градоначалникът. От заема по 12 млн. лв. са за стадионите на Ботев и Локомотив. За Колежа няма да има потребност да се организира нова социална поръчка, само че обособена процедура би трябвало за Лаута.  В момента тече  и поръчка за ПК „ Младост ”, където  оферти са подали три компании.
 Инфлацията потопи заведенията за хранене в Пловдив по-дълбоко от ковид
„ Ще се преброим през пролетта, като пилците. Който оживял - оживял “, ​вещаят песимистично пловдивски ресторантьори. Не тези, чиито обекти са на Главната и в " Капана ". Не и тези, които работят под известен бранд и също са на основни места в града. ​Тук не влизат и тези, които хем са бутикови, хем и клиентите им са " богоизбрани ". В този таргет заведенията за хранене в Пловдив освен че не закъсват, а и се множат. И в случай че някак си „ дребните в бизнеса “ са съумели да изплуват след многото затваряния в ​ковид пандемията, в този момент отново са под вода. Този път проблемите обаче са напълно други.
Полиция нахлу в " Столипиново " поради описи с имена и пари
Мощна акция против купения избор организира пловдивската полиция. Стартът беше даден в 6 часа сутринта в четвъртък, като ще продължи до привършване на изборите на 2 октомври. До 9 часа през вчерашния ден са били тествани 10 сигнала, свързани с нарушавания към изборите. Осем от тях са за открити описи с имена и суми в магазини в пловдивските квартали „ Шекер махала ” и „ Столипиново ”, също за град Куклен  и село Градина. Останалите два са за предложение на суми против гласоподаване за избрана политическа партия.
Юбилей на 61-ва Стрямска бригада събра командирите след 1992 г.
С церемониален марш на площад „ 20 юли ” в Карлово  личният състав, посетители, ветерани от Българската войска и жители  честваха 30 години от основаването на 61-ва Стрямска бригада. Проявата се трансформира в празник както за военнослужещите от най-голямото  и елитно съединяване в Сухопътни войски, по този начин и за Карлово и Казанлък - двата гарнизона, в които е основана бригадата. Честването на юбилея събра всички командири на 61-ва Стрямска бригада от развръщането и базирането й в Карлово през 1992 година до наши дни.
Стягайте биноклите за редките птици на Пловдив
Хората, които обичат птиците ще честват техните „ Европейски дни ” през уикенда. BirdLife International се прави за 30-и път и е най-голямото събитие за 33 европейски организации, които се борят за опазването им.

Българско сдружение за отбрана на птиците провежда събития в цялата страна, на които феновете на природата ще могат да следят локални типове, да се включат в игри, работилници и викторини. И да научат повече за миграцията на другите типове и заплахите, които срещат по пътя си. Събитието ще започва в 9 часа през днешния ден с обход на птичите местообитания, наблюдаване и снимане на локалните типове по поречието на Марица, Гребната база и Младежкия рид.
Наш дизайнер измисля логото върху влака на Елизабет II
Англия загуби една от своите емблеми със гибелта на Елизабет Втора. Малцина българи могат да се похвалят, че са имали нещо общо с кралицата, трансформирала се в национален любим. Пламен Николов може да се гордее, че даже е впечатлил най-дълго управлявалия монарх на Обединеното кралство.  Историята е от 2012 година, когато Елизабет Втора празнува своя 60-и диамантен празник на трона. Готвят се всенародни тържества на всички места по Острова. Решават да я изненадат със специфичен трен, наименуван „ Диамантен празник “. С него кралицата би трябвало да обиколи няколко дестинации отвън Лондон. Пламен Николов, който към този момент има одобрена компания за графичен дизайн в Лондон, получава забавно позвъняване от много стабилен клиент. Става въпрос за голяма компания, която оперира влакове във Англия, а и в други страни. Нашето момче остава като гръмнат. Клиентът желае лого за локомотива на юбилейния трен на Елизабет Втора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР