В деня набългарската просвета и култура и на славянската писменост

...
В деня набългарската просвета и култура и на славянската писменост
Коментари Харесай

NOVA посреща 24 май със специална програма

В деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност NOVA ще предложи специфична стратегия на феновете във връзка празника. Неделният ден стартира с предаването „ Събуди се “, което ще продължи до обедната емисия вести в 12.00 ч. с забавни посетители и диалози по настоящи тематики. Министърът на образованието Красимир Вълчев, българската писателка Здравка Евтимова и певицата Виктория Георгиева , която ще показа България на Евровизия, са част от гостите, с които водещата Мартина Ганчева ще се срещне на светлия празник.

В изнесеното студио пред Народната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “ при Ани Салич ще гостува столичният кмет Йорданка Фандъкова . Специален неин посетител ще бъде и българинът популяризирал родината ни в Холивуд – артистът и участник в „ Като две капки вода “, приел за задача да поддържа млади и надарени актьори в креативния им път – Димитър Маринов . За духовността и Учителя ще приказват студентите от последния клас на Стефан Данаилов в НАТФИЗ, които се дипломират тази година. А Диана Найденова ни среща с именития режисьор Теди Москов и неговата визия за света.
 Ани Салич NOVA
В 11.00 ч. в цялата страна ще се чуят аплодисментите за българските учители в самодейността на NOVA във връзка 24 май, целяща да отдаде респект за напъните, които те всекидневно поставят, с цел да не бъде пресечен образователният развой на децата по време на изключителното състояние.

Публицистичното шоу „ Неделята на NOVA “ с водещ Мая Костадинова от 16.00 ч. ще срещне феновете с министъра на културата Боил Банов, който ще разяснява настоящите тематики свързани с културата по време на рецесия. За уроците на историята ще приказва професор Андрей Пантев, а специфичната среща на Мариян Станков –

Мон Дьо ще бъде с обичания на генерации български артист – Васил Найденов.

В „ Темата на NOVA “ незабавно след централната емисия вести създателят Ани Салич ще разкрие по какъв начин се е трансформирала просветителната система у нас от времето на килийните учебни заведения до онлайн образованието през днешния ден.

В неделния праймтайм точно на 24 май, NOVA ще излъчи трагичния български филм „ Писма от Антарктида “ , който ще направи своя ефирен дебют в ефира от 20.00 ч. Лентата споделя историята на 33-годишната Диана (Ирмена Чичикова) и 8-годишния й наследник Ники (Симеон Ангелов) и една огромна загадка посред им. Водена от любовта и страха, майката не събира сили да заяви на детето си за гибелта на татко му при злополука. Ще открие ли храброст Диана да каже истината на сина си или лъжата ще излезе отвън надзор?
 Писма от Антарктида NOVA
Автентичният дух на Антарктида във кино лентата предават част от сцените, които са снимани по време на българска експедиция до остров Ливингстън с професор Христо Пимпирев . Продуценти на „ Писма от Антарктида ” са Станислав Дончев и Теодора Стоилова от Dynamic Arts, чиито имена се свързват и с триумфа на „ Дъвка за балончета ”.

Не пропускайте празничната стратегия на NOVA на 24 май!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР