В деня на Съединението вицепрезидентът Илияна Йотова отбеляза, че урокът

...
В деня на Съединението вицепрезидентът Илияна Йотова отбеляза, че урокът
Коментари Харесай

С различни прояви в София отбелязаха Деня на Съединението

В деня на Съединението вицепрезидентът Илияна Йотова означи, че урокът на историята, който би трябвало да пазим и препрочитаме, е че когато сме дружно и не се разделяме, тогава съумяваме.

 © БГНЕС
Пред президентството се състоя тържествената промяна на почетния гвардейски часовой. По обед десетки столичани и посетители на града се струпаха към гвардейците.

А пред Мавзолея-костница на княз Александър Батенберг жители и общественици сервираха венци в памет на героите, създали Обединението на Княжество България и Източна Румелия допустимо. Честването на Съединението събра на едно място кмета на София Йорданка Фандъкова и съперника ѝ в борбата за поста през октомври Мая Манолова.
Йорданка Фандъкова - кмет на София: Днес, когато сме привикнали елементарно да се разделяме, да вървим сами, дано да си напомним историята като урок за сегашното. Съдбата на отечеството ни е в личните ни ръце, в дружните ни старания, във вярата ни, че сме един народ, единен от идеята за общото благоденствие.Още по тематиката Отбелязваме 134 години от Съединението на България
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР