В Деня на независимостта на Украйна президентът на САЩ Джо

...
В Деня на независимостта на Украйна президентът на САЩ Джо
Коментари Харесай

В Деня на независимостта на Украйна: Байдън обяви нови санкции срещу Руската федерация

В Деня на независимостта на Украйна президентът на Съединени американски щати Джо Байдън заяви, че ще бъдат въведени нови наказания против Руската федерация, предадоха от пресслужбата на Белия дом, осведоми организация Фокус.

" Днес народът на Украйна за следващ път отбелязва своя Ден на независимостта, до момента в който е подложен на тоталната офанзива на безскрупулната война на Путин за земя и власт. Вече осемнадесет месеца украинските фамилии живеят под ежедневната опасност от съветски ракети и действителността на брутални набези. Но народът на Украйна отхвърли да се пречупи.

В този Ден на независимостта, както и след първото навлизане на Русия в Украйна през 2014 година, смелите украински дами и мъже пазят Украйна от похищенията против главните правила, които са от значително значение за всяка нация на планетата - суверенитет и териториална целокупност. Те още веднъж демонстрират на света, че си заслужава да се бориш за свободата.

Независимостта значи свободата да избереш личното си бъдеще. Тя е скъпа. Всяка година на 4 юли американците честват Деня на независимостта като време, в което си спомняме за цената, която сме платили за свободата си, и за всички благословии, които произтичат от нея. Затова през днешния ден, когато (Владимир) Путин продължава бруталната си война, с цел да заличи независимостта на Украйна и да преначертае със мощ картата на нашия свят, американците от цялата страна са обединени с народа на Украйна.

Съединените щати ще продължат да работят дружно с сътрудниците си по целия свят, с цел да поддържат способността на Украйна да се пази от съветската експанзия, да поддържат главните правила на Устава на Организация на обединените нации и да оказват помощ на украинския народ да построи сигурното, проспериращо и без значение бъдеще, което заслужава.

Ангажиментът ни към независимостта на Украйна е хладнокръвен и дълготраен. Ето за какво Съединените щати и други страни от Г-7 разгласиха взаимна декларация в Литва предишния месец, в която се ангажираха да оказват помощ на Украйна да поддържа въоръжени сили, способни да възпират съветската експанзия през идващите години - декларация, към която към този момент се причислиха над 25 страни. Заедно с нашите сътрудници в Европа ние поддържаме Украйна в битката ѝ за независимост в този момент и ще ѝ оказваме помощ в дълготраен проект.

Също по този начин работим с страните на всички места по света, с цел да потърсим отговорност от съветските сили за военните закононарушения и други жестокости, които са направили в Украйна. Това включва и насилственото извеждане на хиляди украински деца в Русия. Тези деца са били отвлечени от родителите им и държани настрана от фамилиите им. И през днешния ден разгласяваме нови наказания, с цел да потърсим отговорност, от тези които са виновни за насилствените прехвърляния и депортации и да пожелаеме украинските деца да бъдат върнати на фамилиите им.

Искрено се надявам, че следващата година украинците ще могат да отпразнуват своя Ден на независимостта в мир и сигурност, знаейки по какъв начин тяхната изключителна храброст въодушеви света. Нека Денят на независимостта на Украйна да бъде увещание, че силите на мрака и тиранията в никакъв случай няма да угасят пламъка на свободата, който живее в сърцето на свободните хора на всички места по света ", се показва в изказването на Джо Байдън.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР