В Деня на християнското семейство ученици от ОУ "Александър Георгиев

...
В Деня на християнското семейство ученици от ОУ "Александър Георгиев
Коментари Харесай

Ученици бяха внуци назаем“ за възрастните хора от дом Цвета и Анка Върбанови“

В Деня на християнското семейство възпитаници от ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията " посетиха дома за остарели хора "Цвета и Анка Върбанови ", с цел да дадат усмивки и фамилен уют на жителите му.

Инициативата е по концепция на ученическото самоуправление към учебното заведение. Децата сами приготвиха програмата на визитата, по време на което описаха за всекидневието си в новото школо, пяха песни и танцуваха право хоро дружно със своите домакини. Петокласничката Иванжелина Трендафилова завладя присъстващите с майсторско осъществяване на национални песни.

От своя страна възрастните хора от вкъщи описаха за всекидневието си, за благотворителните начинания, в които вземат участие, и подариха на гостите си ръчно направени ангелчета, които да ги закрилят.

Събитието послужи като самобитен мост сред поколенията. Развълнувани от претърпяното, децата взеха решение с приходите от идната си благотворителна галерия да закупят материали, с цел да могат новите им остарели другари да създават сувенири и картички, които на собствен ред също носят средства за щедрост. По този метод, съгласно думите на учениците, "Доброто ще оказва помощ да се прави положително, което отново да носи положително ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР