В Деня на Европа председателката на Европейската комисия Урсула фон

...
В Деня на Европа председателката на Европейската комисия Урсула фон
Коментари Харесай

Ден на Европа! Урсула фон дер Лайен със знак към Зеленски

В Деня на Европа председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен знаково дойде в Киев за диалози с украинския президент Володимир Зеленски, съобщи ДПА.

Тя означи, че Европейският съюз се концентрира върху увеличението на натиска върху Русия, гарантирането на цялостното осъществяване на глобите и затварянето на съществуващите " малки врати " за избягването им. " Решени сме да затворим съществуващите малки врати. Никой не трябва да се съмнява в това ", сподели тя пред публицисти от Европейския нюзрум, един от създателите на който е и Българска телеграфна агенция.
-->
Посещението на Фон дер Лайен се реализира в алегоричен ден, когато Европейски Съюз чества трайния мир, открит след края на Втората международна война пред 1945 година, до момента в който Русия отбелязва успеха над нацистка Германия с годишен боен церемониал.

Вчера Зеленски разгласи, че Украйна ще стартира да празнува 9 май като Ден на Европа.

Фон дер Лайен посочи смисъла на тази дата. Тя дефинира визитата си в този ден като алегорично, само че и като " знак за основна и напълно прагматична действителност: Европейски Съюз работи ръка за ръка с Украйна по доста въпроси ".

Председателката на Европейска комисия не загатна по никакъв метод по кое време Украйна може да стане част от 27-членния съюз, само че подчера, че Украйна е част от Европейското семейство.

Една от задачите на диалозите със Зеленски е " подготвянето на почвата за начало на договаряния за присъединение ", сподели тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР