В Деня на българския художник кметът на Пещера Йордан Младенов

...
В Деня на българския художник кметът на Пещера Йордан Младенов
Коментари Харесай

В Пещера откриха обновения клуб на художника

В Деня на българския художник кметът на Пещера Йордан Младенов връчи ключа на актуализирания клуб на художниците на неговия ръководител Илия Тончев.
Придобивката е предоставена за прилагане от Община Пещера. На късата гала участваха Елена Рядкова - зам.-кмет, Фаня Иванова - ръководител на читалището, майстори на четката от града, фенове на художественото творчество.> " Нашата Пещера умерено може да бъде наречена град на художниците. Пещера е дала на България имена като Петър Стайков, проф. Веселин Стайков, Тодор Хаджиниколов, Стоян Раканов и още доста ярки майстори, с които се гордеем. Нека този клуб бъде мястото, където да обменяте креативен хрумвания, място за срещи с ваши сътрудници. Специфичната ви заложба не е по никакъв начин леко предопределение, по тази причина ние сме тук, с цел да ви подкрепим във всеки аспект на развиването ви.  Общинското управление се стреми да даде модерни условия за осъществяване на изложения на създатели от града и страната. Пожелавам ви още доста креативен триумфи! Честит празник! " - сподели Младенов пред присъстващите.> Вече има набелязан абстрактен план, който ще бъде сбъднат през февруари 2023 година Творците се сплотиха към концепцията да вземат участие в обща галерия на 14 февруари, отдадена на " Трифон Зарезан ".
За положителното въодушевление се погрижиха реализатори на национални песни от майсторския клас в Центъра за поддръжка на личностното развиване към Общинския детски комплекс в Пещера.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР