В деня на 109-ата годишнина от рождението на дядо Добри

...
В деня на 109-ата годишнина от рождението на дядо Добри
Коментари Харесай

Спомен за Дядо Добри – светецът от Байлово, който днес щеше да навърши 109 години

В деня на 109-ата годишнина от рождението на дядо Добри от Байлово се връщаме към спомените за този " спокоен ангел ", който остави диря в сърцата на мнозина. Журналистът Борислав Радославов, създател на книгата " Дядо Добри – светецът от Байлово ", споделя за неговия живот и въздействие в изявление за " Нашият ден ", написа БНР.

“Дядо Добри беше същински образец за добрина и човещина, към които би трябвало да се стремим. Той непрестанно предлагаше на хората да бъдат търпеливи и смирени, тъй като търпението ни води към смирението. Вярата беше източникът на мощ за него и успяваше да трансферира забележителна част от тази религия на другите “, споделя той.

Срещата с Борислав Радославов се е състояла в двора на църквата в Байлово, където Дядо Добри прекарва последните години от своя живот. Там те беседват дълго за вярата и вярата.

“Неизчерпаемата благотворителност на Дядо Добри го караше да подарява на манастири в цяла България. Той беше същински покровител, който се грижеше за нуждаещите се и поддържаше религиозните общности “, споделя Радославов.

Сдружението " Азбукари " също отдаде заслуженото самопризнание на Дядо Добри. Председателката на организацията, Цвета Кирилова, споделя в изявление за “Нашият ден “, че отдавна се борят за построяването на монумент в “памет на този честен човек “. Те смятат, че е значимо да запазим положителното и да издигнем Дядо Добри на фундамент, защото неговите полезности са от значително значение за нашето общество.

“Той е един от най-великите морални образци в наши дни, а неговият аскетичен метод на живот и неизчерпаемата му благотворителност се трансформират във въздигнат духовен модел “, споделя Кирилова.

Така през днешния ден си припомняме " тихия ангел " от Байлово, Дядо Добри, и възхваляваме неговите положителни каузи и въздействие върху хората. Неговата религия, самообладание, примирение и благотворителност не престават да ни въодушевяват и да ни припомнят за значимостта на положителното в света, който живеем.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР