В ден 24 на Коледните пости установяваме, че, макар да

...
В ден 24 на Коледните пости установяваме, че, макар да
Коментари Харесай

Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 24

В ден 24 на Коледните пости откриваме, че, въпреки да не се лишаваме от храна, сме свалили с по към 5% от тежестта. Приятна констатация, нали?

Снощи подготвих Супа от тиква и целина. е много известна чорба, само че ви предлагам да не пренебрегвате главата целина. В българската кухня тя най-често участва в туршии, на места прясна в салата. Но изпечена и сварена има също прелестен усет.

Целината е превъзходен източник на калций, магнезий, цинк, манган. Включването й в менюто на бременни, страдащи от анемия усъвършенства положението им, защото е богата на желязо. Калият в целината подкрепя положителната работа на сърцето. Витамин К е за здрава костна система. В нея има също и витамини C, B1, B2, B3, B5, B6. Някои проучвания подсказват, че целината има противоракови свойства, изключително за някои типове рак, свързани с отделителната система. Добър източник на фибри.

Тиквата също е превъзходен източник на витамин К, витамини от B групата, желязо, както у малко известния витамин Т, който подкрепя лекуването на анемии и хемофилия.

Ако като мен имате остарял самун, нарежете го на кубчета, объркайте го със зехтин и подправки (аз поставям, риган, чесън на гранули, джинджифил) и запечете на горен реотан във фурната. Ето една порция вкусни домашни крутони, които са много трайни също по този начин.

За крем супата от тиква и глава целина
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР