В декларация от трибуната на парламента лидерът на Възраждане Костадин

...
В декларация от трибуната на парламента лидерът на Възраждане Костадин
Коментари Харесай

"Възраждане" отново настоя за ревизия на плана за възстановяване и устойчивост

В декларация от трибуната на Народното събрание водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов още веднъж настоя за проверка на Националния проект за възобновяване и резистентност, с което да се преодолеят икономическите опасности от плануваното 40-процентно понижаване на въглеродните излъчвания до 2026 година, което на процедура значи закриване на въглищни мощности, заяви БНР.

" Затова на 27 октомври внесохме план за решение, посредством което се задължава Министерският съвет да ревизира проекта за възобновяване и резистентност, който в този си тип заплашва и на процедура изцяло отстранява нашата енергийна самостоятелност посредством текстовете, които плануват цялостното унищожаване на въглищните ни мощности.

Най-важната задача на този парламент е да предотврати злополуката, която четворната коалиция на " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " ИТН " начерта.

Закриването на комплекса " Марица изток ", или първите стъпки в тази посока, който съставлява най-големият минно-енергиен комплекс в Югоизточна Европа, би било тежко закононарушение против българския народ и бъдещето на нашата татковина като цяло. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР