В декларация от парламентарната трибуна парламентарната група на Възраждане“ отново

...
В декларация от парламентарната трибуна парламентарната група на Възраждане“ отново
Коментари Харесай

„Възраждане“ иска оставката на Тагарев и ясна позиция за правата на българската общност в Украйна

В декларация от парламентарната естрада парламентарната група на „ Възраждане “ още веднъж настоя за оставката на министъра на защитата Тодор Тагарев и изиска ясна позиция от Министерството на външните работи за нарушените права на българската общественост в Украйна.

Декларацията направи Костадин Костадинов, водач на партия „ Възраждане “ и ръководител на парламентарната група. Костадинов срещна аудиторията със случая на Сергей Димитриев, който е осъден с акт от езиковия омбудсман, че не е приказвал държавния език на Украйна. Глобата не се апелира - задоволително е някой да те чуе и да изпрати донос, добави Костадинов.  По думите му такива практики има към унгарското и румънско малцинство, само че страни като Унгария и Румъния не разрешават такова отношение към своите сънародници.

В декларацията Костадинов още веднъж напомни, че Тагарев е бил чиновник на посолството на Украйна и съобщи, че една седмица, откакто от " Възраждане " са поискали оставката му, министърът е назначил собствен сътрудник от държавните служби на Украйна - Калин Димитров, за началник на " ТЕРЕМ ". 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР