В дебат с Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен

...
В дебат с Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

Евродепутатите ще разгледат резултатите от октомврийската среща на върха на ЕС

В спор с Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен в сряда от 16.00 ч. (българско време) членовете на Екологичен потенциал ще оценят резултатите от срещата на Европейския съвет на 20 и 21 октомври.

По време на октомврийското съвещание на Европейския съвет държавните и държавните ръководители потвърдиха цялостната си поддръжка за Украйна и се ангажираха да ѝ дават спомагателна военна поддръжка. Те също по този начин осъдиха дейностите на бойкот против сериозна инфраструктура, в това число газопроводите „ Северен поток “, и обявиха, че Европейски Съюз ще посрещне всяко съзнателно спиране или други хибридни дейности с обединен и съдбоносен отговор.

По отношение на енергийната политика водачите приканиха Комисията да показа оферти за непринудено взаимно закупуване на газ, краткотраен динамичен ценови кулоар за покупко-продажбите с природен газ, краткотрайна рамка на Европейски Съюз за ограничение на цената на газа при производството на електрическа енергия, както и за увеличение на напъните за икономисване на сила и ограничения за енергийна взаимност.

В навечерието на COP27 през ноември, държавните и държавните ръководители подчертаха изключителната неотложност от усилване на световния отговор на изключителната обстановка с климата и на рецесията с биоразнообразието.

Лидерите разискаха и връзките сред Европейски Съюз и Китай, приготвиха възпоменателната среща на върха ЕС-АСЕАН на 14 декември 2022 година, осъдиха насилието против мирни протестиращи в Иран и приветстваха ограничаващите ограничения на Европейски Съюз против причинителите на тези съществени нарушавания на правата на индивида.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР