В Чупрене, заради липсата на кмет е блокирана работата на

...
В Чупрене, заради липсата на кмет е блокирана работата на
Коментари Харесай

Блокираха всички плащания в община Чупрене заради арестувания кмет

В Чупрене, поради неналичието на кмет е блокирана работата на общинската администрация. Ваньо Костин беше арестуван преди две седмици по обвинявания на профилираната прокуратура за длъжностни закононарушения. Проверяван е поради продажбата на общински земи в региона на предстоящ ски-комплекс. Според прокуратурата търговете са печелени от компании на негови родственици. В общината няма служба заместник- кмет по тази причина документи остават без автограф, спрени са всички разплащания.
Всеки разход в общината е с автограф на кмета, по тази причина са спрени заплащанията към снабдители. Има заплаха от неустойки поради неспазени периоди, а учебните рейсове не пътуват, защото трябват нови винетки.
"Служителите не могат да получат и трудовите си хонорари все още, защото няма кой да подпише платежните нареждания, с които да се преведат сумите по възнагражденията...Административните актове, които би трябвало да се подпишат от кмета на общината, също не биха могли все още да се издават ", споделя секретарят на общината Асен Джунински.
Според ръководителя на общинския съвет Богомил Станков, няма по какъв начин да бъде избран краткотрайно изпълняващ длъжността, защото актуалният кмет не е отхвърлен от служба.
"Подадохме писмо, аз като ръководител на общинския съвет до наблюдаващия прокурор да позволи кмета да подпише заповед, с която да назначи човек, който да го замества до неговото връщане на работа. "
В Чупрене споделят, че към момента чакат отговор. За обстановката са уведомили и общинската изборна комисия, само че от там са дали отговор, че въпросът не е от тяхната компетентност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР