В човешкия колективно разпокъсан и често противоречащ си разум има

...
В човешкия колективно разпокъсан и често противоречащ си разум има
Коментари Харесай

Сивите дупки в българския космос

В човешкия групово раздробен и постоянно опровержителен си разсъдък има някои универсално неотговорими въпроса.
Какво е имало преди Големия гърмеж, като не е имало времепространство, в което и когато да се събере?Какво може да види човек в черна дупка, откакто от нея даже светлина не може да излезе?Имаме ли свободна воля или всичко е предначертано в Книгата на Съдбата (и по кое време ще я качат за свободно събаряне онлайн в Читанка?)Как да се откажем от прераждането, в случай че сме разочаровани от услугата живот?Ще слагат ли в листата Магнитски Кирил Петков поради необичайно излизане от Неправителствени организации или американците отново провяват двоен стандарт?Любознателни животни, които обичат да питат
Хората сме любознателни животни и доста обичаме да питаме, да търсим, да си представяме вероятни отговори на най-невъзможните за разплитане загадки.

Може по едно и също време да се твърди, че мафията е превзела страната, с помощта на някои политици и олигархични кръгове, а сетне да се хванем с тях да напишем нова Конституция и за няколко месеца с цел да забравим, че те са фронмените на мафията, преди да си го напомним.

Или пък да бъдем иноватори, тласкащи човечеството към напредък, към експлорация на Космоса, към нови технологии, да се тревожим за раждаемостта и да бъдем покровители за безспорната независимост на словото. И в това време да сме най-богатият човек на планетата, отишъл да прави наколенки на водачите на Китай, които са забранили в личната си страна достъпа до нашата персонална най-свободна за изложение обществена мрежа, тъй като да имаме фабрики при тях е по-изгодно откъм неспазване на стандарти за труд и човешко достолепие.
Видът ни си подсигурява адаптивност и оцеляване
Да, постоянно си мислим, че сме осведомени правилно, само че от време на време се случват взаимоизключващи се отзиви, дейности и положения. Човешката природа е такава. И учените позволяват, че по този начин типът ни си подсигурява адаптивност и оцеляване.

Но това знание не значи дейности. Освен частични, понякога, лимитирано, с цел да се покаже, че всичко се знае на който би трябвало и той да бъде вкаран назад в коловоза. Или вързан за релсите и разпльокан за наставление, в случай че се е олял.

Вероятно сте чували за черната дупка. Сринала се сама в себе си звезда, съсредоточена гравитация, която засмуква всичко, даже светлината. Учените имат догадка и за съществуването на бели дупки.
Черна и бяла дупка и западнякът, който не знае по какъв начин да пие
Представете си бяла дупка като противоположното на черна дупка. Космически шадраван, който изхвърля всичко като западняк, който повръща до дискотеката, тъй като не знаят по какъв начин да пият там.

Учените са си показали концепцията за бели дупки от математиката, употребена в теорията на относителността на Айнщайн, само че към този момент са единствено хипотетични.

Има и сиви дупки. Българските сили за сигурност. Те гълтам всякаква информация и светлина, само че и изкарват част от нея. Когато и както намерят за добре.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР