В четвъртък сутринта служителят на Държавния департамент на САЩ Иън

...
В четвъртък сутринта служителят на Държавния департамент на САЩ Иън
Коментари Харесай

Атака в концертната зала в Москва: Как се възстанови ИДИЛ пет години след „поражението“?

В четвъртък сутринта служителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Иън МакКари седна в наследник костюм, алена вратовръзка и кафяви обувки за въпрос – и -сесия за отговори във Вашингтонския институт за отбелязване на петата годишнина от „ провалянето “ на ИДИЛ (ISIS) в Сирия.

Ръководената от Съединени американски щати коалиция, дружно със своите локални сътрудници, на 23 март 2019 година изтласкаха въоръжената формация от Багуз в Сирия – страна, в която в миналото имаше своята фактическа столица в Ракка. „ Това беше и остава крайъгълен камък в нашите непрекъснати старания да подсигуряваме, че ИДИЛ не може да възкръсне “, сподели МакКари в мненията си.

Само ден по-късно въоръжени мъже щяха да нахлуят в препълнена концертна зала в Москва, Русия, напръсквайки феновете на музиката с патрони и подпалвайки залата, в навечерието на тази „ крайъгълна “ победа.

Повече от 130 души бяха убити, в това число три деца, и над 100 други бяха ранени, при най-тежкото сходно нахлуване, на което Русия е била очевидец от две 10...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР