В четвъртък сутрин партньорите в некоалицията започват разговори за регулаторите

...
В четвъртък сутрин партньорите в некоалицията започват разговори за регулаторите
Коментари Харесай

Борисов обяви, че разговорите в некоалицията за ротацията започват от четвъртък

В четвъртък заран сътрудниците в " некоалицията " стартират диалози за регулаторите и по какъв начин ще се случи ротацията на министър председателите при започване на март. Това заяви водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Търговище.

Той увери, че който и да предложат от ПП-ДБ за ръководител на Народното събрание при ротацията, могат да разчитат на 69 гласа от неговата парламентарна група . Той сподели още, че предумишлено нито един министър няма да бъде поставян от тях като изискване за бъдещето на кабинета.

" Тази ротация, това е като съединяване в орбитална станция. Никога не е правено, комплицирано е, само че пък е само вероятното сега в България, с цел да има фактически резистентност. Така че, тръгвайки отникъде, мисля че все още имаме голяма свършена работа, което даже на нас не ни се има вяра. Практиката сподели, че всяко изявление, преждевременно, носи пасиви. В четвъртък в 8.30 мисля, че се бяхме разбрали, ще стартираме диалозите. Защото е правилно водача Кирил Петков на ПП-ДБ да си пристигна и започваме в пакет по всички регулатори, конституционни съдии, ротацията ", сподели водачът на ГЕРБ.

Борисов увери, че преднамерени смени на министри няма да има.

" Има две значими фигури - най-важните фигури - това е Денков и Мария Габриел. Те, двамата, би трябвало да създадат оценката на работата на всеки един министър, на всеки един заместник-министър, на всеки един регионален шеф. Когато те са подготвени въз основата на тяхната оценка, те ще дойдат да изискат поддръжка на парламентарните групи за тези министри, тогава ние също ще си кажем мнението, само че мога да настоявам, че предумишлено няма да бъде подложен нито един министър от нас да си върви или да не си върви ", добави Бойко Борисов. 

По-рано водачът на ГЕРБ разяснява след първата работна среща за 2024 година с народните представители, общинските съветници и районните ръководители на партията в София, че " съперниците ни в столицата, се демонстрират като слаби управленци, бъдете гласът на хората ". 

Особеностите на идната през месец март ротация в кабинета „ Денков-Габриел “ и основните цели за ГЕРБ в София са били измежду главните тематики на срещата. Специален посетител на събранието е била и вицепремиерът на Република България и министър на външните работи Мария Габриел, осведомиха от партийната централа.

По време на съвещанието дългогодишният кмет на София Йорданка Фандъкова и регионалният координатор на ГЕРБ Даниела Райчева обясниха какви са краткосрочните и дълготрайните цели на партията в столицата през идващите няколко месеца. Основните задания бяха сложени на районните координатори, които ще бъдат непрекъснато на терен, с цел да наблюдават от близко проблемите на кварталите и да алармират за нередности.

„ Създадох партията, с цел да бъдем гласа на хората – неотложно би трябвало да възстановим непрекъснатата връзка с жителите на София на равнище региони “, акцентира Бойко Борисов.

По време на срещата водачът на ГЕРБ разгласи какви са главните цели за партията в София с оглед идните избори за Европейски парламент, които ще се проведат през юни тази година. 

Борисов уточни още, че фрагментите на ГЕРБ, които вземат участие в ръководството на страната, би трябвало да са извънредно образовани и добре готови, с цел да не вършат същите неточности като съперниците им в столицата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР