В четвъртък онлайн гигантът Amazon успя да изтрие 17,5 милиарда

...
В четвъртък онлайн гигантът Amazon успя да изтрие 17,5 милиарда
Коментари Харесай

Как Amazon успя да изтрие $20 милиарда от 9 компании за един ден?

В четвъртък онлайн колосът Amazon съумя да изтрие 17,5 милиарда $ от пазарната капитализация на осем компании единствено след две свои известия.

Интернет колосът се трансформира в решителен фактор за търговията на " Уолстрийт " за деня. Причината за това беше, че компанията даде сигнал, че се готви да навлезе в нова промишленост.

От Amazon обявиха, че ще търси благоприятни условия за партньорства с локални компании с мрежа за доставки - нещо, което се възприе като опасност за водещите американски компании в този сегмент FedEx и UPS.

В резултат двете сдружения изгубиха близо 3 милиарда $ от капитализацията си, оповестява CNBC.

Няколко часа по-късно Amazon оповестиха, че възнамерява да придобие онлайн фармацевтичния старт-ъп PillPack, което докара до нов отлив за фирмите от здравния бранш. Според източници на американската медия интернет водачът е платил 1 милиард $ за компанията.

В резултат веригите за продажба на медикаменти Walgreens Boots Alliance, CVS Health и Rite Aid, както и доставчиците на медицински произведения Cardinal Health, AmerisourceBergen и McKeeson изгубиха общо 14,5 милиарда $ от цената си.

Walmart, за която се счита, че също е наддавала за PillPack, изгуби 3,04 милиарда $ от капитализацията си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР