В четири села на Русенска област няма ток - Борисово,

...
В четири села на Русенска област няма ток - Борисово,
Коментари Харесай

Проблеми с тока заради снега в Русе

В четири села на Русенска област няма ток - Борисово, Тръстеник, Щръклево и Мечка, а екипи на електроразпределителното сдружение отстраняват повредите. Причината е изобилният снеговалеж.

Голямата снежна завивка провокира проблеми с електрозахранването в областите Враца и Монтана, където е разгласен оранжев код за рискови феномени.

Частично спиране на тока има в обитаеми места в 8 от 10-те общини на област Враца и в община Лом в област Монтана. Авариите са провокирани от изобилния снеговалеж. Във Враца снежната завивка е най-значителната в страната и е близо 30 см.

Работи се интензивно за възобновяване на електрозахранването в обитаемоте места, в които беше прекратено поради изобилния снеговалеж, оповестиха от електроразпределителното сдружение ЧЕЗ. Създадена е организация и да се включат и екипи от други области.

Към момента отчасти са наранени селища в областите Враца, Видин, София и София област. Използват се високопроходими машини за постигане до недостъпните сектори и прекосяване по непочистените пътища.

От сдружението пренасочват екипи от други области, само че включването им в премахване на повредите зависи от времето за прекосяване през контролно-пропускателните пунктове.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР