В бюджета на Асен Василев има няколко основни слабости, които

...
В бюджета на Асен Василев има няколко основни слабости, които
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Крайната цел на това управление е да спаси имунитета на Борисов

В бюджета на Асен Василев има няколко съществени недостатъци, които го вършат противообществен и антинароден. Опасяваме се, че в самата си приходна част е нереалистичен. Приходите, които се чакат от ПВУ не са сигурни, че ще реализиран, защото 10 от 13 закона не са признати. Тук се получава една дупка от 1,2 милиарда лева “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в ефира на Euronews Bulgaria.
Според него приходните средства от БЕХ също не са сигурни, което би направило дупката в бюджета към 2 милиарда лева, а това значи, че обществените придобивки ще бъдат пипани, с цел да може да се компенсират неналичията.
“Другата съществена уязвимост на този бюджет е тази фиксация в 3% бюджетен недостиг, която се изяснява с този мощен блян за влизане в еврозоната ”, сподели Зафиров и посочи, че другото изискване за 6% инфлация не може да бъде изпълнено, което прави устрема за 3% бюджетен недостиг неправилен.
По думите на Зафиров още един минус е орязването на обществените придобивки и неналичието на нови такива. „ Затова ние предлагаме различен бюджет, който може да изправи тези недостатъци и да донесе някаква обществена правдивост. Бюджетен недостиг от най-малко 4% значи в допълнение към 1.6 милиарда лева в бюджета, което би разрешило да бъде изпълнена една такава обществена стратегия. Тя не е самоцелна, тя касае доста елементи от българското общество - работещите небогати, децата, работещите млади, майките с деца, пенсионерите ”, разкри социалистът.
Той изясни, че към този момент има импортирано предложение в Народно събрание минималната работна заплата да бъде 50% от междинната за страната, като настоя това да бъде признато незабавно, а не от 1 януари. “Майчинството през втората година да бъде равно на минималната работна заплата, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години, преразглеждане коефициентите за пенсиите, вдовишки надбавки и увеличение на вдовишката пенсия ”, уточни Зафиров като част от ограниченията на различния бюджет на Българска социалистическа партия.
  “Нито една комисия в Народното събрание няма ръководител, което е още едно доказателство за качеството на това ръководство и крайната му цел, която беше да се отстрани Гешев и да бъде избавен имунитета на Борисов ”, сподели националният представител, като съобщи, че този състав на Висш съдебен съвет е прекомерно дискредитиран с цел да избира нов основен прокурор.
„ Ще участваме с оферти за конституционни промени, само че единствено когато има ясни параметри и е ясно какво ще бъде обсъждано. До този миг има единствено един текст от Движение за права и свободи, всичко останало са хвърчащи листчета, които се носят от стая в стая. Нито ПП-ДБ имат приключен текст, нито ГЕРБ-СДС ”, съобщи Зафиров по въпроса с промените в Конституцията и продължи: “Президентът Радев споделяше, че има подготвена Конституция, единствено чака комфортен миг да я показа. Трябва да бъде призован КСНС по този въпрос, с цел да стане ясно какви са действителните планове на политическите сили. Тогава ние от Българска социалистическа партия ще имаме и нашата позиция. ”
Социалистът изрази спектицизъм, че нови политически планове биха намерили триумф в тази политическа обстановка. „ Защото да направиш партия, само че и да я защитаваш - това не е лесна работа. За информация давам всички нови политически планове, които излязоха последните години. Те или приключват безславно, или предават своите гласоподаватели, както направиха ПП-ДБ с тяхното държание ”, сподели в умозаключение Атанас Зафиров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР