В Бюджет 2020 не виждаме желание и амбиция за справяне

...
В Бюджет 2020 не виждаме желание и амбиция за справяне
Коментари Харесай

Паргов: В Бюджет 2020 на Столична община не виждаме амбиция за справяне с проблемите в града

В Бюджет 2020 не виждаме предпочитание и упоритост за справяне с проблемите в София. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия – София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по време на брифинг преди началото на днешната сесия. Първата точка от дневния ред в нея е гласоподаване на бюджета на Столична община за тази година.

"Предлаганият бюджет е следизборен, след рекордния предходната година преди локалния избор, и демонстрира липса на предпочитание и упоритост за справяне с проблемите в София, съобщи Калоян Паргов. - А от ГЕРБ толкоз дълго и амбициозно приказваха в предизборната акция за влизане в кварталите и за решение на проблемите там. По метода на систематизиране и приоритизиране в този бюджет надали в края на годината ще може да се похвалят с някой изцяло решен проблем, който се влачи към този момент 10 години ".

Фандъкова в СОС: Залагаме 12 милиона лв. повече за поправки на квартални улици

Лидерът на Българска социалистическа партия – София съобщи, че за поредна година групата на социалистите демонстрира на ръководещите занижената и подценена приходна част в бюджета. Калоян Паргов добави, че това е обичайната процедура на ръководещите, с цел да може след това да отчетат огромна събираемост.

"Ще предложим нарастване с 53 милиона лв. в приходната част и ще ги заложим в избрани цели. Единият от тях е децентрализация, за която всички приказваме, само че не я виждаме в този бюджет. Имам поради систематизиране на средства за самите региони. Хората от дълго време чакат общината най-сетне да влезе в кварталите, а кметът Фандъкова да си извърши предизборното заричане. Разбира се, тематиката за детските градини. Тя от над 10 години ни вълнува и към момента е неуреден проблем. Там има потребност от вложения за здания. Предлагаме в кварталите "Люлин " и "Младост " да има две нови функционални зали, с цел да може да децентрализираме развиването на културата и на спорта, които най-вече се концентрират в центъра. Това са част и от нашите предизборни цели, които кметът Фандъкова споделяше в границите на акцията ".

Калоян Паргов съобщи също, че съветниците от групата на Българска социалистическа партия в СОС не поддържат бюджета, защото по метода на неговото сформиране те не виждат отбрана и предпочитание за реализация на политиките, които би трябвало да бъдат извършени в София.

"Това е най-важният акт на новия общински съвет. Той ще сложи разграничителната линия сред ръководещи и съпротива всъщност, разяснява още водачът на столичните социалисти. - Тази заран преди сесията пред общината стачкуваха жители от 15 квартала. Те чакат общината да реши проблемите им. Как ще се случи това с 10 милиона лв. за 24 региона?! Как с 300-400 000 лв. ще се оправят с инфраструктурните проблеми в регионите, откакто построяването на един километър общоприета улица с тротоари и бордюри коства половин милион лв.?! Част от протестиращите жители пред общината през днешния ден са от Панчарево. Там към момента нямат тротоари! А общината към този момент 30 години абдикира от отговорностите си. Асфалтът и по-голямата част от инфраструктурата в кварталите е още от времето на социализма. Въпросът ми е по кое време Столична община ще стартира да извършва отговорностите си и ще влезе ли в миналото в кварталите?! ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР