В Бяла мъжкият национален отбор по хандбал ще проведе подготвителния

...
В Бяла мъжкият национален отбор по хандбал ще проведе подготвителния
Коментари Харесай

Град Бяла се оформя като център на хандбала у нас

В Бяла мъжкият народен тим по хандбал ще организира подготвителния си лагер, както и ще изиграе две контроли

Град Бяла получи следващо самопризнание като център на развиването на хандбала в България. Мъжкият народен тим избра да организира подготвителния си лагер точно в Бяла и зала „ ОЗК Арена Бяла “, както и да направи двете контроли с румънския тим на Александрия, съобщи.

„ Обсъждахме го с федерацията и взехме решение, че базата тук е най-подходяща като условия, а и Бяла залага на хандбала, като развива този спорт с дами, девойки и подрастващи “, показа помощник-треньорът на мъжките национали Димитър Николов.

Освен подготовката на националния тим треньорският екип имаше опция да работи и с подрастващите хандбалистки на ХК „ Бяла “. „ Опитахме се да им дадем повече самочувствие и да им дадем кардинални неща за играта. Децата останаха удовлетворени и най-хубавото е, че се развличат, играят на драго сърце и имат предпочитание “, сподели още Николов.

Колегата му Николай Георгиев показа, че желанието им е да предават своя опит. „ Надявам се искрата, която женският тим на Бяла възпламени, да окаже въздействие на подрастващите “, сподели той.

Треньорът на националния тим Илиян Василев разяснява, че федерацията за първи път е намерила средства за предварителен лагер, като в Бяла изискванията са доста положителни. Целта пред националите е да вдигнат равнището и да се класират за международното състезание.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР