В Бургас стартира записване за безплатните курсове по български език

...
В Бургас стартира записване за безплатните курсове по български език
Коментари Харесай

Стартира записване за безплатните курсове по български език за украински граждани

В Бургас започва записване за безплатните курсове по български език за украински жители. Близо 200 поръчки са получени онлайн и в книжен вид единствено за две седмици.

" Анкетата, основана от чиновниците на Младежки интернационален център, се попълня от пълнолетно лице и дава опция с един формуляр да се записват цели фамилии. Така действително броят на искащите е неведнъж по-голям “, съобщи шефът на Центъра Мария Салабашева.

Записването ще се реализира в интервала 11 – 14 април, понеделник до четвъртък в това число, сред 14:30 и 17:00 ч., в пункта на Община Бургас в Кризисния център на Морска гара. Това се прави за отбягване на грешки при изписването на имейл адресите на подателите във формуляра. Приоритетно ще бъдат записвани хората, попълнили анкетите.

Курсът по български език ще е с дълготрайност два месеца и ще дава базови граматически и на практика знания, благодарение на които хората бързо да се интегрират в новата среда. При интерес, от Младежкия интернационален център, който имат подготвеност да провеждат и равнище за напреднали. Уроците ще се организират два пъти седмично в Център за модерно изкуство и библиотека " Пейо Яворов “ на ул. " Оборище “ 49 - 51, а искащите ще бъдат разпределени във възрастови групи. Първоначално с тяхното образование ще се заемат трима преподаватели.

Очаква се първите курсове да започват на 18 април.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР