"В БСП не гонят за различно мнение, каквото в ГЕРБ

...
"В БСП не гонят за различно мнение, каквото в ГЕРБ
Коментари Харесай

Вигенин към ГЕРБ: Държите се като тоталитарна партия

"В Българска социалистическа партия не гонят за друго мнение, каквото в ГЕРБ не са привикнали да има ". Така някогашният външен министър Кристиян Вигенин отговори на гневната декларация на ГЕРб, осъждаща персоналното мнение на депутата от левицата Таско Ерменков за изборите в Русия.

"Много бих желал ГЕРБ да е на висотата на отговорностите си, само че не е ", съобщи Кристиан Вигенин от парламентарната естрада, написа epicenter.bg.

Бившият външен министър от кабинета "Орешарски " подсети, че сега страната ни е ръководител на Европейски Съюз и вместо да предлага значими тематики, ръководещите създават единствено кавги, спорове и проблеми от началото на председателството ни.

Произвеждате ги вие, давате мотив на опозицията да се възползва от тях, натърти Вигенин към болшинството. Занимавате ни с анализиране на партийни позиции и статуси във Facebook, установи той.

Дойдохте наготово през 2009 година, когато ние, в продължение на повече от 10 години, работихме за участието на България в Европейски Съюз, съобщи депутатът от левицата. "Като сте такива европейци, какъв брой пъти пристигна тук вашият министър председател, с цел да изясни какво вършим? ", попита той. И подсети: "Половината председателство мина - какво разбрахме ние тук за тези два месеца? Скандали и единствено платените репортажи на Българска национална телевизия ", означи Вигенин.

Вие се държите като тоталитарна партия, а Европейски Съюз се състои от демократични страни и не желае спуснати решения наготово, които да не се подлагат на разискване, обърна се към ГЕРБ соцдепутатът. За вас особеното мнение е неприемливо и то не се показва обществено, вие желаете всички да са като вас - не, Българска социалистическа партия е демократична партия, изригна Вигенин.

Той прикани ГЕРБ да не чака Корнелия Нинова да му отговори на въпросите за Крим, Украйна и териториалната целокупност, а да разгърне партийните позиции на Българска социалистическа партия и да прочете там отговорите.

В същото време той акцентира, че Българска социалистическа партия не гони за изказано персонално мнение във Facebook, като в тази ситуация с Ерменков.

Българска социалистическа партия остава и ще бъде европейската партия на България, без значение какви етикети се пробвате да й лепите, съобщи Вигенин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР