В Брюксел се провежда заседание на министрите на правосъдието и

...
В Брюксел се провежда заседание на министрите на правосъдието и
Коментари Харесай

Австрия отново с категорична позиция срещу България в Шенген

В Брюксел се организира съвещание на министрите на правораздаването и вътрешните работи на Европейски Съюз, на което би трябвало да се вземе решение дали България, Румъния и Хърватия ще станат част от Шенген. Гласуването за страната ни и северната ни съседка е първа точка в дневния ред. 
Прочетете още
Резултатът от вота наподобява превдварително решен, откакто нощес стана ясно, че Австрия твърдо ще гласоподава срещу присъединението на България към Шенген. Днес това бе публично доказано от австрийския вътрешен министър Герхард Карнер на влизане за съвещанието:

" Аз съм твърдо " за " да бъде отсрочено разширението на Шенгенската зона с България и Румъния, защото все още намирам за погрешно да разширяваме система, която не действа. Имаме над 100 000 случая на нерегистрирани мигранти, пресекли източната ни граница. Трябва да проследим дали системата ще стартира да действа, тъй че Австрия и други страни да не се сблъскват със настоящия поток от незаконни мигранти ".

Против България в петък се разгласи и Нидерландия, която постанова несъгласие на присъединението ни от години, а решението бе доказано от премиера Марк Рюте на срещата на върха Европейски Съюз – Западни Балкани в Тирана.

Същевременно еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон съобщи, че има положителна динамичност. На въпрос на БНР дали можем да чакаме ексклузивен Съвет другата седмица, в случай че в този момент не стигне до позитивни решение, тя отговори:

" Мисля, че през днешния ден е денят. Днес е значимият ден. Днес са значимите решения и полемика, както и сериозният ангажимент от страните членки. Днес би трябвало да решим този проблем и чакам да го създадем ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР