В Брюксел се проведе среща между министър-председателя на Армения Никол

...
В Брюксел се проведе среща между министър-председателя на Армения Никол
Коментари Харесай

Западът поведе Армения. Но накъде?

В Брюксел се организира среща сред министър-председателя на Армения Никол Пашинян, ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел, държавния секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен и ръководителя на USAID Саманта Пауър.

Ако приказваме за съответните материални резултати от тази среща на върха, те не наподобяват кой знае какъв брой впечатляващи. На Ереван беше дадено непретенциозно финансиране - 270 милиона евро от Европейския съюз и 65 милиона $ от Съединени американски щати.

Но текстът на взаимното дефинитивно изказване обрисува желанията на Европейски Съюз и Съединените щати, посредством

Това са контурите на западната политика за кураторство на курса на Армения във вътрешната и външната политика. На този стадий Западът извършва стратегия най-малко във връзка с Ереван, с цел да обезпечи позицията му на „ в района.

Смисълът на програмата-максимум е да се работи на идващия стадий, към този момент в такава идеологическа обвивка, като поръчител за нейната сигурност с прекосяване към по-активно военно-техническо съдействие. Неслучайно в Брюксел държавният секретар на Съединени американски щати Блинкен означи

Следователно пораждат предпоставки форматът ЕС-САЩ-Армения да стартира да придобива постоянен темперамент, а в Закавказието по един или различен метод ще се появи нова разграничителна линия. Освен това Азербайджан не беше поканен да взе участие в „ Брюкселския концерт “. Проблемите му в връзките с Армения са откроени в обособена колона.

В същото време появяването на „ западен гръб “ край Ереван неизбежно ще повлияе на преговорния развой за сключване на кротичък контракт сред Армения и Азербайджан. Освен това Баку към момента води разговор с Ереван на западната платформа.

Що се отнася до връзките на Армения с Русия, макар че Армения е обрисувала курс към преориентация към Запада, тя към момента не е минала по този начин наречените защото няма действителни вероятности за институционализирано участие в Европейски Съюз. Тоест, те ще се опитат да изтласкат Русия от Армения, само че към момента не е допустимо да я изтласкат оттова.

Просто в Закавказието в действителност тече развой на пораждане на различен, само че западен, извънрегионален „ център на мощ “, който, както се отбелязва в изказването на турското външно министерство,.

Неслучайно Турция също се опълчи на срещата на върха в Брюксел, само че Баку, Москва и Анкара към момента не са съумели да спрат този ход на събитията на равнище „ дипломация на изказванията “ по избрани аргументи, макар че Европейски Съюз и Съединени американски щати нямат граница с Армения. Теоретично обаче Армения е евентуално водена през Европа и Съединени американски щати към съюз с Турция, заобикаляйки Баку.

Експертите към момента не са оценили следствията от „ противоположния завой на Брюксел “ за Армения. Много, несъмнено, ще се дефинира в кратковременен проект, което е обвързвано с вероятните дейности на Азербайджан и неговото предпочитание или отвращение да провокира нови форсмажорни фактори в подтекста на напрежението в връзките Русия-Запад.

Ситуацията е, че както антируският, по този начин и прозападният капацитет на управляващите на Армения към момента се усилват и се появява „ Но Западът протегна рамо на Пашинян, подкрепяйки смяната му в стратегическата ориентировка на страната.

Говорим освен за антируската позиция, само че и за това, че към Иран се построява обръч в лицето на Съединени американски щати, Израел и Англия. Именно за това Москва предизвестява Ереван, акцентирайки

Междувременно има дълготрайна дестабилизация и огромна възможност от военни дейности. Тук Западът има доста аргументи, в това число опцията отчасти да отвлече вниманието на Москва от украинския фронт, да я принуди да маневрира и да вземе сложни решения, които подкопават нейното районно статукво. Ако Европейски Съюз и Съединени американски щати въпреки всичко съумеят да изиграят такава „ игра “ благодарение на Армения, това ще е добър резултат за тях.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед41670Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед36594Полк. Николай Марков: Политическа партия като калифорнийски скакалци унищожават всичко, до което се докоснатАлтернативен Поглед77047Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед57658Проф. Николай Витанов: Япония за напредналиКоментарен Поглед21903Зорница Илиева: Фатална загуба на партията на Ердоган на изборите в ТурцияАлтернативен Поглед550736Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед180513Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед138995Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед123988Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед77464Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАвторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев8586Вили, Вили, за какво премълчаваш и послъгваш за кмета Иван Иванов pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР