В борбата със затлъстяването могат да ни помогнат зелените ябълки,

...
В борбата със затлъстяването могат да ни помогнат зелените ябълки,
Коментари Харесай

Преборете затлъстяването с 1 зелена ябълка дневно

В битката със затлъстяването могат да ни оказват помощ зелените ябълки, написа на своите страници изданието Дейли мейл. Според изданието тези ябълки основават чувство за задоволеност и са превъзходен избор за хора, които имат проблем с непрекъснатото възприятие на апетит.

Според това проучване несмилаемите съставки, които не се разграждат от стомашната киселина, стартират своето ферментация, когато доближат до дебелото черво. Това от своя страна оказва помощ за развиването на положителните бактерии в червата.

Това изследване е направено от учени от Щатския университет във Вашингтон. Специалистите са провели проучване с няколко разнообразни сорта ябълки. Целта на проучването е била да се разбере кой от всички сортове повлиява на положителните чревни бактерии да се развъждат най-вече.

Най-добър резултат демонстрират зелените ябълки – киселите плодове съдържат доста фибри в себе си, както и полифеноли.

За задачата на проучването са употребявани гризачи, като учените са тествали изпражненията на мишките. Някои от гризачите са били с наднормено тегло, а други - не, показва се още в информацията.

 Ябълки

Според изследването изпражненията и на двете групи мишки значително си наподобяват.

Балансът на бактериите, които се намират в дебелото черво на човекa, неведнъж е нарушен, като по този метод се нарушава и метаболизмът. Това в действителност провокира непрестанното усещате за апетит у хората, считат учените.

Това проучване и неговите резултати могат да се окажат извънредно потребни освен това освен в битката със затлъстяването, само че и в лекуването на други питателните разстройства, безапелационни са учените.

Всъщност полифенолите, които се съдържат в зелените ябълки, са едно отлично профилактично средство в битката с разнообразни типове алергии. Според разнообразни изследвания тези плодове са изключително потребни за бременните дами, защото потреблението им намалява сензитивно заплахата от поява на алергии или астма при детето.

Освен безспорните си изгоди зелените ябълки са сочни и извънредно вкусни плодове, които доста постоянно можем да забележим посочени в разнообразни хранителни режими.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР