В близко бъдеще САЩ се очертават като лидер на пазара

...
В близко бъдеще САЩ се очертават като лидер на пазара
Коментари Харесай

Крипто-копачите мигрират от Китай към Америка


В близко бъдеще Съединени американски щати се обрисуват като водач на пазара за рандеман на криптовалута
(снимка: CC0 Public Domain)

Т енденцията към понижаване каузи на Китай на международния пазар за рандеман на криптовалута се очерта още през 2020 година, преди управляващите в страната да вкарат нови забрани за сходни действия. Сега процесът на миграция на крипто-миньорите от Китай към други дестинации се ускорява.

По-рано тази година, преди да вкара забранителни ограничения, Китай страната претендираше за 46% дял от изчислителната мощ, употребена от крипто-миньорите, отбелязва, базирайки се на проучване на университета в Кеймбридж. През септември 2019 година този дял възлизаше на 75,5%, тъй че се следи очевидно намаляване на позицията на Китай като най-голямото леговище за копачите на криптовалута.
още по тематиката
В близко бъдеще Съединени американски щати се обрисува като водач на този пазар, защото към този момент е на второ място със 17%. В съпоставяне със септември предходната година, изчислителната мощ на системите за крипто-добив в Съединени американски щати е повишена два и половина пъти.

Експертите предвиждат, че сега към 500 000 платформи се пробват да мигрират от Китай в Съединени американски щати. Ако съумеят, до края на 2022 година Северна Америка ще заеме до 40% от ресурсите за рандеман на криптовалута.

Успехът на Съединени американски щати в този подтекст беше улеснен от притока на държавни средства, разпределени за жители и бизнесмени по време на пандемията. Получателите на дотации търсеха метод да влагат в печеливш бизнес и майнингът изглеждаше подобаваща цел за доста от тях.

Разходите за електрическа енергия в Съединени американски щати могат да намалеят с развиването на различната сила, даже в случай че това се дължи на дотации, което ще бъде спомагателен тласък за развиването на инфраструктурата за рандеман на криптовалута.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР