В Благоевград започва мащабна реконструкция на централния площад Георги Измирлиев“

...
В Благоевград започва мащабна реконструкция на централния площад Георги Измирлиев“
Коментари Харесай

В Благоевград започва мащабна реконструкция на централния площад

В Благоевград стартира огромна реорганизация на централния площад „ Георги Измирлиев “ и подплощадното пространство. Проектът е част от програмата на регионалния център за градско развиване.

Четири обекта са включени в плана, чиято стойност възлиза над 13 милиона лв.. Ремонт и благоустрояване на шест улици, създаване на мрежа от велоалеи, които ще свързват отдалечените квартали с централната част на града, и реорганизация на площад „ Георги Измирлиев – Македончето “, който е на две ниваи не е ремонтиран от 30 години.

Заместник-кметът по строителството на Благоевград инж. Емилия Тунева   посочи, че архитектурният образ на центъра ще се резервира и разясни какви действия планува мащабната  реорганизация:

Настилката на площада ще бъде напълно сменена с нова като ще се запазят нейните графични характерности.

В подплощадното пространство се планува цялостна замяна на окачените тавани, ободряване на стените и монтиране на ново осветяване. С оглед  възстановяване на отвесната връзка сред двете равнища ще бъде построен още един асансьор за хора с увреждания, както и рампи за елементарен достъп до публични и културни здания. А за един от знаците на площада – фонтаните и водоскоците се планува:

Да бъдат почистени, хидроизолирани, художествено осветени и да се постави нова обшивка от мрамор.

Проектът за налична градска среда ще бъде осъществен за период от две години.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР