В Благоевград забраниха използването на мобилни телефони и събирането на

...
В Благоевград забраниха използването на мобилни телефони и събирането на
Коментари Харесай

В Благоевград забраниха събирането на пари и мобилни телефони в детските градини

В Благоевград не разрешиха потреблението на мобилни телефони и събирането на пари от родители на деца, които посещават детските заведения. Родителите са подписали осведомено единодушие, че не трябва да дават парични суми за закупуването на каквито и да е материали за потребностите на децата и за осъществяването на поправки. Община Благоевград всяка година отпуска средства от бюджета и обезпечава потребността от ремонт на общинските детски заведения.

Благоевград

Таксата за образование на деца в детските градини в община Благоевград е 40лв. В нея е включено само изхранването на децата.
Симона Митова – началник-отдел „ Образование ” към община Благоевград
„ ДГ №1 е една от пилотните, в която въведохме здравословното хранене. Менюто е на доста високо равнище с извънредно питателни плодове и зеленчуци в ежедневното меню. Така че храним децата здравословно на фона на такса от 40 лева ”
Община Благоевград всяка година отпуска средства от бюджета за поправки и закупуването на образователни материали.
Антоанета Григорова – шеф на ДГ №1 „ Ведрица ”
„ Закона за предучилищно обучение дава право на дарения, които не са наложителни от родителите. Те могат да дойдат от други страни. Ние, шефовете, имаме тези пълномощия. Обръщаме към организации, към работещи предприятия, където постоянно са откликвали на нашите молби. ”
Забранено е и внасянето и потреблението на мобилни устройства от децата, тъй като това пречи на просветителния развой.
Антоанета Григорова – шеф на ДГ №1 „ Ведрица ”
„ За да осигурим успокоение на дребните деца, а те са от три до седем години, този дразнител би трябвало да се изолира. Те би трябвало да се научат да поддържат връзка дете-дете, дете-възрастен. Когато едно мобилно устройство е в джоба, което е доста съвременно последните месеци, детето е неспокойно. ” От общинската администрация споделиха още, че всеки родител, който желае да получи информация за детето си до момента в който то е в детска градина, може когато и да е да се обади на възпитателя или шефа на заведението, което посещава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР