В Благоевград днес ще се проведе балотажът за кмет на

...
В Благоевград днес ще се проведе балотажът за кмет на
Коментари Харесай

Кой ще управлява Благоевград - решителният вот е днес

В Благоевград през днешния ден ще се организира балотажът за кмет на града. Кандидатите са Илко Стоянов от „ ИТН “, подсилен и от обединението „ Изправи се! Мутри вън! и отстраненият от съда инж. Румен Томов - самостоятелен, само че подсилен от Българска социалистическа партия. 

На 27 юни Илко Стоянов завоюва вота на частичните избори, само че не му доближиха гласове и се стигна до балотаж. Томов, който се яви като самостоятелен, само че е подсилен от Българска социалистическа партия, събра 28.65% или 5200 гласа при 100 % обработени протоколи. Опонентът му на балотажа Стоянов има 6400 гласа или 35.32 на 100. 

Трети в конкуренцията остана самостоятелният Андон Тодоров, подсилен от Политическа партия ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация с 19 %. Седем бяха претендентите за кмет на частичните избори в Благоевград. Четвърти се подрежда Стефан Делиов от Коалиция " Ние, Гражданите " с близо 5.5 %, следван от Цвета Рангелова от " Възраждане " с 4 %, Виктория Каракостова от " Демократична България - Обединение " с 3.47 % и самостоятелния претендент Людмила Костадинова с 1.74 %.

Освен в община Благоевград, и в още 2 обитаеми места ще има избори през днешния ден. Частичният избор е плануван с укази на президента Румен Радев. Изборният ден стартира в 7.00 ч. и продължава до 20.00 ч.В област Пазарджик ще се организира балотаж в кметство Памидово, Община Лесичово. Иван Божков от Коалиция " Българска социалистическа партия за България " и Мариана Йорданова от ГЕРБ ще премерят сили на втори тур на изборите за кмет на кметство. Частичните локални избори за кмет на обитаемото място се организират в една изборна секция. Там право на глас имат 312 гласоподаватели.В област Плевен ще се организира балотаж в село Ясен, Община Плевен. Там на балотаж ще се явят Йото Добрев от Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ и Мариана Иванова, издигната от Инициативен комитет. В кметството са разкрити три секционни изборни комисии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР