В Белград започва изграждането на метро, съобщи Танюг. Агенцията цитира

...
В Белград започва изграждането на метро, съобщи Танюг. Агенцията цитира
Коментари Харесай

В Белград започват да строят метро

В Белград стартира построяването на метро, заяви Танюг. Агенцията цитира министъра на финансите в сръбското държавно управление Синиша Мали. По думите му всичко е готово за започване на строителството на метрото.

" Исторически ден, който дочакаха генерации наши жители ", е съобщил Мали в Инстаграм.
Лайчак и Вучич ще обсъдят продължаването на разговора с Прищина
Специалният представител на Европейски Съюз Мирослав Лайчак от през днешния ден е на двудневно посещаване в Сърбия, което, дружно с визитата му в Прищина миналат...

" Много управляващи преди нас възнамеряваха създаване на метро, само че никой не направи нищо съответно по този въпрос. Ние, въпреки това, отдавна интензивно работим по този план, който е от голямо стратегическо значение за град Белград и Република Сърбия ", споделя още Мали.

е най-съвременно и изцяло автоматизирано. Първата линия ще бъде дълга 21,1 километра и ще има 21 станции. Втората линия ще бъде дълга 21 километра и ще има 23 станции, двете линии ще се пресичат на " Савския " площад.

" Исторически ден за Сърбия ", написа и вестник " Вечерне новости ", отбелязвайки, че построяването на метрото е почнало на Макишко поле. Извършва се насипване на терена, където ще се построи хранилище на метрото. Ще се правят действия на 72 хектара повърхност. Изграждането на депото ще се осъществя от компанията Power China. Срокът за осъществяване на тази активност е 36 месеца.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР