В Белгородска област продължава антитерористичната операция срещу украинската диверсионно-разузнавателна група

...
В Белгородска област продължава антитерористичната операция срещу украинската диверсионно-разузнавателна група
Коментари Харесай

Пробивът на украинските диверсанти край Белгород осигурява на Киев велика медийна победа

В Белгородска област продължава антитерористичната интервенция против украинската диверсионно-разузнавателна група (ДРГ), проникнала в района.

Като цяло сегашните дейности на Киев и неговите западни настойници (без подозрение те са имали пръст в днешните събития) най-ярко демонстрират безизходицата, в която се намират съперниците на Русия сега.

Има ли боен смисъл тази украинска акция? Ни минимум. Резултатът от нея е напълно явен: диверсантите ще бъдат изчистени и поради обстоятелството, че са били съзнателно изпратени на кръвопролитие, тези, които оцелеят, могат да се смятат за огромни късметлии.

Истинската цел на киевската интервенция е извънредно медийна, пиар и терористична (в смисъл предпочитание да се всее суматоха, да се сплаши съветското общество и по този метод да се повлияе на отношението му към протичащото се) по природа.

Най-очевидният аспект на киевските проекти, който Кремъл също уточни, е опитът да се прикрие загубата на Артьомовск. Но това е единствено част от общата картина, защото за другата страна обстановката като цяло наподобява безнадеждна.

Киев е витално заинтригуван от опазване на статуквото - на първо място в смисъл да продължи да виси на плещите на трансатлантическите сътрудници. Но за това той би трябвало да показва триумф във военната област. И някак си ситуацията не е доста положително: изгубиха Артьомовск, а контраофанзивата, толкоз дълго и шумно обявявана, непрекъснато се отсрочва и отсрочва, което поражда основателни въпроси от страна на спонсорите по отношение на нейните вероятности по принцип.

От своя страна обстановката на Запад е в прочут смисъл още по-лоша. През последната година и половина той заложи прекалено много на успеха - както военна, по този начин и икономическа - над Русия. В същото време, за разлика от предишните си военно-политически случки, в този момент Западът не може да си разреши загуба. Системата на неговото владичество над света към този момент се разрушава все по-бързо и намерено. Не водят до нищо и изключителните ограничения, подхванати от Вашингтон в опит да принуди незападните страни към предходното им покорно послушание. В такава обстановка признаването на крах в " наказването " на Москва, за което са изразходвани толкоз доста старания, сили и средства, може да се трансформира в капката, която прелива чашата, а към този момент протичащият провал да се трансформира в мълниеносен срив.

Всичко това се утежнява от изостряне на несъгласията и споровете в самия Запад и неговия естаблишмънт, както и засилващите се финансови и стопански проблеми, които не могат да бъдат решени с нормалните способи.

Като цяло Щатите и Европа сполучливо се вкараха в задънена улица, единственият излаз от която е успеха над Русия, която наподобява все по-илюзорна.

Не е изненадващо, че беше решено да прибегнат до потвърдения способ, когато Западът (и Киев) се впускат в реплика на съществени триумфи в медиите. В продължение на 30 години това, за което Си-Ен-Ен говореше, беше действителност за целия свят, а това, за което се мълчеше, просто не съществуваше. Изпращането на ДРГ към Белгород е изцяло в сходство с този метод и може да обезпечи по този начин нужната медийна победа.

Има единствено един проблем: Западът, с изключение на всичко друго, бързо губи своя информативен монопол, изключително в незападната част на света. Киев също сигурно ще може да употребява днешните събития, с цел да промие мозъците на личното си население. Но останалата част от планетата живее в действителния свят и взема решения в сходство с действителното положение на нещата - последната година го потвърди доста добре. И никакви приказки на международните медии, даже включени на оптималната активност, няма да трансфорат целенасочената самоубийствена интервенция на Киев в огромна военна победа на ВСУ.

Освен това обръщането към медийни средства за преструване на стремежи резултат единствено ускорява изолацията на Запада от действителността и разбирането на действителните процеси. В последна сметка неговата идеологическа дребнавост и външнополитическо твърдоглавство, които толкоз изненадват мнозина, са непряк резултат от вярата на Запада в основаните от самия него медийни илюзии. Това вършеше работа дълги години.

Но в този момент спря и там към момента не са го разбрали.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР