В Белгия за миналата година се наблюдава ръст от 24

...
В Белгия за миналата година се наблюдава ръст от 24
Коментари Харесай

Сирийци, афганистанци и иракчани масово придобиват белгийско гражданство

В Белгия за предходната година се следи растеж от 24 на 100 в броя на хората, придобили белгийско поданство, съпоставено с 2021 година, оповестиха локални медии, като се позоваха данни от федералните служби по миграцията.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1416
В 75 на 100 от случаите поданство са придобили хора от страни отвън Европейски Съюз. Най-често това са били мароканци (10 на сто), на второ място са сирийците, следвани от жители на Ирак и Афганистан. Допълва се, че двукратно и невиждано до момента нарастване се следи при турските жители, придобили белгийски паспорт.

При останалите 25 на 100 преди всичко са румънците, получили белгийско поданство. На идващите места са надлежно жители на Полша, Италия и Нидерландия. За 2022 година Белгия е дала поданство на общо 48 482 чужденци.

Миграционните служби предлагат на белгийските законодатели да трансформират разпоредбите по този начин, че необразованите чужденци също да могат да получават поданство. Засега разпоредбите изискват претендентите за белгийски паспорт да владеят документално най-малко един от трите национални езика - френски, фламандски или немски, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР