В Беларус са задържани терорист на украинските специални служби и

...
В Беларус са задържани терорист на украинските специални служби и
Коментари Харесай

В Беларус задържаха терорист, опитал да саботира летище Мачулищи

В Беларус са арестувани " терорист на украинските специфични служби и негови съучастници ", за които се допуска, че са взели участие в " опита за бойкот " на летище Мачулищи, заяви БелТА, базирайки се на президента Александър Лукашенко.

На 26 февруари беларуски деятели оповестиха за акцията си на военното летище край Минск, вследствие на която, съгласно тях, е бил развален аероплан за далечно радиолокационно разкриване А-50. Досега съветските и беларуските управляващи изрично отричаха да е имало подобен случай, само че към този момент през днешния ден се появява информация за разкриването му.

Според Лукашенко арестуваният има и съветски, и украински паспорти, бил вербуван от украинските специфични служби през 2014 година Той е живял в Крим, само че е роден в Кривий Рог - за отбелязване е, че това е родният град на украинския президент Володимир Зеленски.

" Човек, занимаващ се с осведомителни технологии, или добре осведомен с осведомителните технологии. Подготвен да прави терористични актове " - по този начин го дефинира Лукашенко.

Президентът също по този начин оповестява, че руският аероплан А-50 не е претърпял обилни вреди, само че е отпътувал за ремонт и че в Беларус е дошъл различен аероплан за ранно предизвестие.

" За благополучие, самолетът не е претърпял никакви обилни вреди, с изключение на, както се споделя, драскотини и една дупка в корпуса, което не пречи на военния аероплан да извършва отговорностите си ", споделя Лукашенко, представен и от ТАСС.

" Те (партизаните), по думите на Лукашенко са избрали дребен дрон, защото в случай че са употребявали огромен системи за следене са щели да го проследят.

Беларуският президент прибавя и че главната задача на Минск е била да попречи на диверсанта да проникне в Русия.

Лукашенко съобщи също, че украинската работа за сигурност и Централно разузнавателно управление на САЩ приготвят интервенция против Беларус.

Преди няколко дни излезе информация, че самолетът е напуснал Беларус и е бил откаран в Таганрог за ремонт в локална самолетна компания. Беларуските " партизани " настояват, че са атакували " летящия радар " А-50. 

Анализатори от английското военно разузнаване акцентираха, че изваждането от строя на подобен аероплан може съществено да ограничи опциите на Русия да управлява въздушното пространство в зоната на военните дейности.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР