В ББР ще бъдат създадени два консултативни съвета с цел

...
В ББР ще бъдат създадени два консултативни съвета с цел
Коментари Харесай

Росен Карадимов: ББР няма да етайнствена кредитна институция. Пускаме прожекторите 

В ББР ще бъдат основани два консултативни съвета за бистрота на активността на банката

Промените в управлението на Българската банка за развиване (ББР) са нужни, с цел да се усъвършенства работата й. ББР не е просто една кредитна институция. Дълги години, за положително или неприятно, около банката витаеше мистерия. Банката за развиване няма да е тайнствена кредитна институция, а публична която осъществя политики в изгода на обществото.Това заяви председателят на Надзорния съвет на ББР Росен Карадимов в „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

По думите му министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев доста вярно е разчел Закона за ББР. В него са разказани целите и приоритетите на банката. Карадимов добави, че заръката на министъра е именно да се уплътнят законовите цели на банката.

„ ББР беше описвана като касичка на ръководещите, а ние ще пуснем прожекторите “, безапелационен е Росен Карадимов.

Той коментира, че лимитът от 5 млн. лева. за кредитиране, който беше въведен, няма да бъде променян.

Росен Карадимов изясни, че в изискванията на рецесиите, в които страната се намира, ББР може да финансира целево определени сфери и даде за образец бранш „ Здравеопазване “.

Той изясни, че с цел да бъде избавена една болница сега Министерството на здравеопазването (МЗ) трябва да й заплати задълженията. Болниците са търговски сдружения. МЗ може да открие сметка в ББР, за дадофинансира тези лечебни заведения. „  Условието за това е да бъде изработен доста явен разбор на структурата на задължениятана болничното заведение, а банката ще се яви неин кредитор “, разяснява още ръководителят на Надзорния съвет на ББР.

За да се уплътнят задачите на ББР към този момент има решение на Надзорния съвет да се основат два консултативни съвета. Единият е обвързван с работодателските организации на дребния и междинен бизнес. „ Този съвет ще играе ролята и на публичен поръчител и гласност за действие на дейността на банката “,поясни Росен Карадимов. Във втория консултативен съвет ще участва асоциацията на стартъпите, добави още той. 

По отношение на районните несъответствия, Карадимов изясни, че ще стартират диалози с Националното съдружие на общините в България (НСОРБ) за поддръжка от страна на банката за техните действия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР