В Барселона ходят на плаж дори навръх Нова година, когато

...
В Барселона ходят на плаж дори навръх Нова година, когато
Коментари Харесай

По Великден: Плажният сезон в Барселонета е открит

В Барселона вървят на плаж даже точно на Нова година, когато нормално температурата в града е 16-17 градуса.
Но с повече шанс през майските дълги уикенди ще бъде над 23-24 и напълно ще си става, а за какво не и по Великден.

И макар, че тази зима за първи път от двадесетина година в този свръхестествен град валя сняг, най-прекрасното пристанище на Средиземно море има една от най-красивите пролети в Европа и в целия свят.А от София има директни полети на 4 самолетни компании и още няколко разновидността за прекачване.

Споменахме Ница с красивото кацане, само че Барселона не й отстъпва. Дали самолетът захожда от юг над плажовете на Коста Дорада - Златния бряг, или над плажовете на Коста Брава, и от север, и от юг това са стотици километри плажни линии към столицата на Каталуня.

Тя самата има десетина километра прелестен песъчлив плаж. Хотелите на него са скъпи - от неповторимия W с неговите приказни тераси - назовават го Платното поради формата на постройката, до тези на Порт Олимпик - олимпийското пристанище и неповторимата голяма статуя на риба, направена от самия Жоан Миро, където са и най-модните заведения като „ Шоко ", „ Карпе Дием " и останалите, отново на самия плаж, това е гаранцията да бъдете на първа линия. По булеварда около яхтеното пристанище, който води до плажа ще намерите и бюджетни решения като 54, който има даже басейн на покрива, а зад тила му е купонджийският квартал Барселонета с неговите невероятни заведения за хранене.

Преди малко рисков квартал, в този момент Барселонета - дребната Барселона, както гласи името й, е туптящото сърце на огромния град, поради съвършената композиция от доста заведения, остарели къщи на 2-3 етажа, дребни площадчета и църквици. Идеалното място за вашето пролетно лято или за сезонната ви почивка през юли или август. Като „ Саламанка " на плажа - класика за риба, за който е желателно да имате предварителна резервация, с цел да не чакате - само че, в случай че сте на опашката, има специфична маса, на която домакините оставят мезе - домашно направените салами като суджук.

Или типично каталунския „ Ла Бомбета " на улица „ Макиниста " - първата директна на крайбрежния бул. „ Жоао де Борбо ", където една рода подготвя единствено домашни ястия за гостите и постоянно е цялостно с хора.

В същия квартал е „ Кан Маньо " - паметна механа, държана от младежи, където цените са по-ниски от софийските, а храната е несравнимо по-добра, а до момента в който чакате да се освободи маса и си говорите с хора от целия свят, които също като вас са в това състояние, ви оферират по бутилка от локалната бира „ Естрея ". Кръчмата е на улица „ Балуард ", която има популярност освен в Барселонета, а и в цяла Барселона, тъй като е дала името си на най-хубавата пекарна в града - най-хубавите франзели, най-хубавите кроасани, най-дъхавите хлябове и сладкиши, които непрекъснато се бълват от фурната и незабавно се вземат от несекващите опашки в дребното заведение.

Пресичате площада против хлебарницата, където постоянно се провеждат квартални празници, вървите все напряко 2 минути и сте на плажа.

Точно до кварталния общински състезателен център с прелестен фитнес и басейни, който коства единствено 15 евро за през целия ден. По-хубавият обаче е в другия завършек на квартала - при започване на парка на Цитаделата до гара Франция, откъдето с влака ще стигнете за няколко часа до Париж. Той има освен цялостен етаж фитнес и голям басейн с различен - джакузи, със сауна и парна баня в едно помещение, само че има и закрит. Но там към този момент Барселонета свършва, а стартира „ Борн " - различен популярен и обичан квартал на Барселона, за който ще ви описваме, тъй като желаеме да имате най-хубавото лято.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР