В Банско се провежда международен курс за обучение на кучета

...
В Банско се провежда международен курс за обучение на кучета
Коментари Харесай

Международен курс за кучета спасители в Банско

В Банско се организира интернационален курс за образование на кучета спасители. Събитието е юбилейно и е отдадено на 50-ата годишнина от основаването на групата на Планинската избавителна работа (ПСС).

В рамките на четири дни - от 10 до 14 април, над 30 водачи на избавителни кучета и инструктори ще работят на полигон.

Те ще упражняват дейности при произшествия с лавини и затрупани хора, изгубени туристи в планината, както и при трусове и други бедствия.

След мощното земетресение в Турция предходната година с доста починали и потърпевши наши планински спасители дружно със избавителни кучета помагаха на терен за търсене на хора под руините.

Идеята за обучителния курс се ражда точно след мощния трус в южната ни съседка. В него вземат участие водачи на кучета от България, Чехия, Румъния и Словакия.

След четиридневното образование на лавинния полигон на връх Тодорка към участниците в курса ще се причислят и ветераните - някогашни водачи на избавителни кучета.

Новият полигон край Разлог е построен с поддръжката на общините Разлог и Банско, само че ще посреща кучетата и водачите им от цяла Европа, с цел да се приготвят дружно и да оказват помощ на хората там, където има най-голяма потребност от тях.

бТВ, „ Тази събота "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР