В банките са постъпили над 29 хил. искания от граждани

...
В банките са постъпили над 29 хил. искания от граждани
Коментари Харесай

Над 29 000 българи са поискали безлихвени заеми

В банките са постъпили над 29 хиляди претенции от жители за безлихвени заеми, оповестиха от Българската банка за развиване, написа "Труд ".
Търговските банки са одобрили 17 907 претенции за близо 75 млн. лева през първите 5 месеца от старта на програмата за безлихвено кредитиране.
Към 14 септември в обработка са още 1 215 претенции. Средната стойност на утвърдените заеми е 4 225 лева Крайният период за кандидатстване по програмата е до края на 2020 година
Партньори по Гаранционната стратегия за даване на безлихвени заеми до 4500 лв. в помощ на хора, лишени от опцията да поставят труд заради пандемията от COVID-19, са 12 търговски банки.
Целта на мярката е да подкрепи чиновниците в неплатен отпуск и самоосигуряващите се жители, които са прекъснали активност в резултат на пандемията от COVID-19.
Те имат опцията да получат заем до 4 500 лева, отпускани едновременно или на три транша от по 1 500 лева Максималният период на погасяване е 5 години, с най-малко 6 месеца и най-много 24 месеца гратисен интервал. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки.
Кандидатите за безлихвен заем би трябвало да са били в неплатен отпуск или с прекратена активност заради пандемията. Съгласно обновените условия искащите могат да аплайват и откакто са се завърнали на работа.
Самоосигуряващите се лица би трябвало да имат най-малко 20% спад в приходите през 2020 година, като за всички претенденти важи условието за декларирани осигуровки за интервал от 6 месеца обратно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР