В България всяко чудо е за три дни. В повечето

...
В България всяко чудо е за три дни. В повечето
Коментари Харесай

Размразявайте веднага! Всичко е заради Украйна, всъщност - за нас

В България всяко знамение е за три дни. В множеството случаи това е за неприятно, тъй като късата българска памет е голям проблем. Но от време на време е за положително. В случая с " Рудигейт " е за положително.

Съвсем скоро никой няма да си спомня за записите на Радостин Василев, с изключение на най-обременените с политика хора в страната. Така че да се върнем на значителното, същински значимото и дълготрайното.
Ротацията и контранастъплението в Украйна
" Продължаваме промяната – Демократична България " направиха ротационен завой към ГЕРБ. Вземането на завоя бе мъчно обяснимо. Особено мъчно разбираем е моментът, определен за маневрата.
Иван Гешев таман беше притиснал " лицето Бойко Методиев Борисов " до стената. И вместо да употребяват момента, с цел да го довършат, от " Продължаваме промяната - Демократична България " взеха решение тъкмо в този миг да му услужат с пералнята.

Моментът обаче съответства и с контранастъплението на Украйна против Русия. Случайност?

От втората парламентарна мощ дадоха най-различни пояснения за завоя. Нито едно от тях не бе задоволително безапелационно. Има едно безапелационно пояснение, само че по този въпрос те, неизвестно за какво, те избират да си мълчат. Или да приказват с недомлъвки.

Предстои решителна година за войната в Украйна. И България, като част от цивилизования западен свят, не може да си разреши в тази година да продължи да бъде ръководена от " Дондуков " 2, където се подвизава мурзилка номер 1 на републиката. Още по-малко пък може да си разреши нови избори, на които Костя с многото прякори да продължи да покачва резултата си.

България се оказа доста значима част от западния свят - поради географията, поради военната си промишленост. Рядко сме били толкоз значими.
Путин го изпра
Войната на Путин в Украйна промени тотално политическата конюнктура в България. Може да се каже, че Путин върна услугата на Бойко Борисов, която той преди този момент му направи с руско-турския поток. Путин направи Борисов по-приемлив или не чак толкоз непоносим - въпрос на позиция. Не различен, а тъкмо Путин го изпра.

В ГЕРБ може да са всевъзможни, само че едно е несъмнено - в тази обстановка те компактно се придържат към западната ни ориентировка. Подкрепят дейното подкрепяне на Украйна, в това число с оръжие.

А в този момент това е най-важното. Сега е един от тези исторически моменти, в който България би трябвало да препотвърди изрично своя цивилизационен избор. Своята западна ориентировка.

Подобен миг беше войната в Югославия преди четвърт век. Тогава България направи своя избор, въпреки той да не се радваше на особена известност в обществото. Днес обаче всички българи, в това число рашистите, се любуват на европейските богатства, които бяха обезпечени от тогавашните проевропейски политици на България.
Ако падне Украйна – идващите сме ние
Не става дума за някакво раболепничене пред Запада, а за отстояване на същинския народен интерес. Путин към този момент съобщи, че войната в Украйна е единствено началото, като крайната му цел е да се възвърне ситуацията в Европа от 1997 година

С други думи България още веднъж да е в съветската сфера на въздействие, още веднъж под съветско иго. Ако падне Украйна - идващите сме ние.

Ние би трябвало да сме най-големите ястреби. Това е нашият народен интерес. Над Запада заплаха от съветско иго не тегне.

Войната в Украйна обаче принуди Запада да натиска повече и за същински промени в България в посока на това да станем естествена страна с господство на закона по европейски пример. Всъщност този напън стартира да се усилва още при нахлуването на Путин в Крим.

Преди това на Запада сякаш му беше по-удобна Бойко Борисовата непоклатимост. Той си имаше задоволително проблеми с всякакви съмнителни видове като Орбан, с цел да си основава други.

Не че Запада е чак толкоз угрижен за нас. Просто всеки си гледа интереса. Корупцията, с изключение на всичко друго, е и канал за съветско въздействие.

Сега България към този момент е прекомерно покрай новата Желязна завеса. А Бойко Борисовата непоклатимост не беше нищо друго, с изключение на една евразийска кочина с доста мощно съветско въздействие в нея. В новата геополитическа действителност това е неприемливо.
Завоят е взет, пералнята е пусната, само че и промените вървят
Неслучайно ГЕРБ и Борисов, както и Движение за права и свободи, се обърнаха против Гешев и даже са подготвени на промени в Конституцията по въпроса. Промени, които във втория си мандат ГЕРБ, дружно с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи неодобряваха. И това докара до оставката на Христо Иванов, тогавашен правосъден министър.

В края на предходната седмица стана знамение. Парламентът одобри промени в Наказателно-процесуален кодекс, с които се вкара механизъм за следствие на основния прокурор.

И още едно знамение стана. ГЕРБ и Движение за права и свободи за следващ път се пробваха да играят техните си номера и да осакатят така наречен " Крумови закони " сред първо и второ четене. " Продължаваме промяната - Демократична България " скръцнаха със зъби и ГЕРБ и Движение за права и свободи подвиха опашки. По времето на Бойко Борисовата непоклатимост ставаше тъкмо противоположното.

Това не е от обич към европейските правила и върховенството на закона. Това за ГЕРБ и Движение за права и свободи е късмет за оцеляване. Политическо и освен. Геополитическите ветрове се трансформираха, ГЕРБ и Движение за права и свободи също.

Борисов е огромен проблем. Движение за права и свободи е още по-голям проблем. Но Путин е най-големият проблем. Завоят е взет, пералнята е пусната. Но и дълго отлаганите промени стартират да се организират.

Протестите желаеха оставки на Борисов и Иван Гешев.  Борисов падна от власт, а както отива, и Гешев скоро ще падне.

Така че смяната си върви. По-бавно, в сравнение с ни се желае, само че си върви. У нас с измененията постоянно е било по този начин - бавничко, само че мирничко. Такива сме си - за положително или зло.
" Козяк " - съдружник против Кремъл
Защо русофилите у нас се бият в гърдите, а западните хора гузно си мълчат? По каква логичност да се съгласуваш с партньорски служби е национално изменничество, а дипломат на вражеска страна да пропагандира намерено за българска партия е задоволително?

Няма нищо неприятно да се каже намерено, че националният интерес на България е да бъде част от западния свят. Този интерес е от Възраждането насам. Истинското Възраждане, не хибридното " Възраждане ".

Прозападните политици у нас не обслужват " Козяк ". Напротив - на " Козяк " естествените българи имат мощен съдружник.

Съюзник, за който единствено си мечтаеха през втората половина на XX в., до момента в който ги газеше миризливият съветски ботуш, който още веднъж се готви да ги гази. Тази пуста къса българска памет!

Не можем да се пазиме сами от съветската заплаха, която постоянно ще тегне над нас. Трябват ни съдружници. Ако бяха единствено Костя и Корнелия - лесна работа, от дълго време да сме ги завършили.

В България болшинството от хората не престават да поддържат евроатлантическата ни ориентировка, без значение от свирепата съветска агитация. Проблемът е, че една огромна част от тези хора не гласоподават.

Хората на Костя и Корнелия са пренебрежимо малко. Но са пета колона на едно могъщо и мощно страшилище, с което болшинството евроатлантически настроени българи няма по какъв начин да се оправи единствено.

Така че господата Петков, Василев, Атанасов, Иванов, Денков да си кажат - всичко е поради Украйна. Нормалните цивилизовани хора ще ги схванат.

А ГЕРБ да размразяват договарянията колкото се може по-бързо. Сега им се е паднало да се изперат  и да потвърдят, че в действителност са жители за европейско развиване на България. Защото до неотдавна не бяха такава.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР