В България трябва да се въведе пълна забрана за едновременна

...
В България трябва да се въведе пълна забрана за едновременна
Коментари Харесай

Андрей Райчев скочи на Пеевски: Не може да имаш медия и да дистрибутираш медии

В България би трябвало да се вкара цялостна възбрана за едновременна благосъстоятелност върху медия и дистрибуция. Това сподели в студиото на телевизия " България он ер " социологът Андрей Райчев. Според него е нужна също по този начин цялостна гласност на приходите на всяко едно издание, било то печатно или електронно.

" Журналистите би трябвало да имат доста повече права от това просто да задават въпроси. Обществото в България обаче настойчиво отхвърля да заплаща за информация. Това умъртви вестниците и списанията, последователно убива и печелившите малките екрани в страната ни ", добави социологът.

Повод за думите му стана проведеният от Асоциацията на европейските публицисти - България митинг пред Министерски съвет, след абсурда, в който се замесиха депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов. Двамата насочиха индиректни закани в ефир към журналиста Виктор Николаев. Тодоров подаде оставка като народен представител и през днешния ден тя бе гласувана от Народното събрание.

Валери Симеонов пък се закани, че ще съди няколко български медии, в случай че не му се извинят, че не са отразили позицията му след абсурда.

" Може да те освобождава единствено този, който те назначава. Антон Тодоров не е назначен от Народното събрание, неговото влизане там е гласувано от народа. Ако ПГ на ГЕРБ обаче реши да не одобри оставката му тежко ще се изложи ", безапелационен бе Андрей Райчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР