В България традиционно денят за размисъл е в деня след

...
В България традиционно денят за размисъл е в деня след
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Ако слушаме партиите, би трябвало да има кабинет, но започнаха уговорки как това няма да стане

" В България обичайно денят за размисъл е в деня след изборите, а не преди този момент. Ние сме малко като британците след Брекзит, които в Google търсят какво значи Европейски съюз. Надявам се българите да са построили рефлекса да гласоподават и да са го изпълнили със наличие след зачестилите вотове през последните години. Ако слушаме поръчките на партиите от акцията, която ще започва публично напълно скоро, би трябвало да имаме държавно управление. Започнаха обаче ангажименти по какъв начин това няма да стане ". Това съобщи политологът Любомир Стефанов пред Нова ТВ.  

По думите му не може да се приказва за отмалялост при гласоподавателите. " 39% от тях изборна интензивност на мен не ми споделя отмалялост. Останалите 60% нищо не са създали. По-скоро има една възходяща незаинтересованост, уповавам се тя да не стане прекомерно огромна ", разясни Стефанов.

Политологът чака пъстър парламент. " Ако гледаме данните на социолозите, би трябвало да влязат най-малко пет партии, само че може и да са 6 или 7, само че всичко зависи от акцията, която ще се направи. Видяхме предизборни обединения, можем да станем очевидци и на уговаряне на следизборни такива ", добави специалистът.

" Ще ми се да забележим положителна смяна. Голяма част от политиците се сплотяват към Шенген и еврозоната. Добре е Народното събрание да работи, тъй като там е законодателната функционалност. Вредно е партиите да приказват, че тези избори са загрявката за избор наесен. Това демотивира и гласоподавателя. Ние сме ремонтирали 28 пъти Изборния си кодекс, което е неуместно. На вота е значимо дали гласоподавателите ще се заловен на обичайните популистки приказки за положителния народ и за неприятния хайлайф. Общото политическо говорене стартира да омръзва на жителите. Иска ми се да видя отговори за съответни неща и секторни политики. Гражданите към този момент се ориентираха кой какво прави ", сподели още Стефанов. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР