В България се разиграва драма, която я няма в дневния

...
В България се разиграва драма, която я няма в дневния
Коментари Харесай

Борисов: В България се разиграва драма, която не е в дневния ред на ЕС

В България се разиграва драма, която я няма в дневния ред на Европейския съвет - до този миг нито публично, нито импровизирано се разисква налагането на наказания против Унгария.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред публицисти в Австрия, където взе участие в неофициалната среща на държавните и държавни ръководители на Европейски Съюз.

Премиерът означи, че на вчерашното оперативно съвещание на кабинета е било разисквано създаването на тактика от държавното управление, тъй че страната ни да има позиция, в случай че един ден се стигне до тази тематика.

„ Към днешна дата има една позиция, ясно изразена и тя е от партия ГЕРБ в Европарламента със своите 6 депутата. И от Вътрешна македонска революционна организация със своя народен представител Джамбазки. Която е гласоподаване против наказания и задействане на член 7.1 по отношение на Унгария. Раздвоението на личността се явява в БСП”, счита министър председателят.

„ В партията, която издигна Радев”, акцентира Борисов. „ Защото Корнелия Нинова споделя: Ние поддържаме Орбан. А нейните депутати, излъчени от Българска социалистическа партия в Европарламента гласоподаваха „ за” изхвърлянето на Унгария или по-точно взимането ѝ на правото на глас”.

„ Аз просто очаквам да приветствам президента, когато не е повторил – един ден да има, нещо казано от Корнелия Нинова”, съобщи Борисов.

По отношение на гласуването на новите министри през днешния ден в Народното събрание, министър-председателят изрази вяра, че те ще се оправят добре с идната им работа.

„ Отговорността се понася от тези, които са определени да ръководят, аз мисля, че тези хора ще се оправят добре. Но всеки ден ни подлагат на рецензия. Аз запитвам един държавен глава не би ли трябвало да е татко на всички партии, не би ли трябвало да е обединител на нацията”, сподели министър председателят и акцентира, че сходна борба не оказва помощ на институциите.

Борисов уточни още, че по време на неофициалната среща на водачите в Австрия е била повдигната тематиката за нуждата от основаване на корпус за реакция както при бедствени обстановки, по този начин и за попречване на незаконно прекосяване през европейските граници на имигранти.

Премиерът още веднъж подчертава върху значимостта на споразуменията с трети страни и уточни позицията на България във връзка с прекъсването на потока на незаконни имигранти към Европа.

„ Обявил съм се за поддръжка за работа с Африка, съглашението с Турция работи и България е добре. Важно е другите страни - Италия, Португалия, Гърция, да имат поддръжка на границите. В България това, което сме споделили, сме го доказали”, съобщи министър председателят Бойко Борисов.

Каква е играта на Орбан

Защо България на Борисов и Нинова доста наподобява на Унгария на Орбан

Романсът сред Салвини и Орбан може да унищожи Европейски Съюз

Меркел: Начинът, по който се оправим с мигрантите ще дефинира пътя на Европа

Викор Орбан: Трябва да спрем Брюксел, не сме прислужници

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР