В България се диша по-леко, тежестта на корупцията определено е

...
В България се диша по-леко, тежестта на корупцията определено е
Коментари Харесай

Министър обяви, че диша по-леко. Причината

„ В България се диша по-леко, тежестта на корупцията несъмнено е по-малка. Видяхме през последните шест месеца, че по значими въпроси сякаш ръководството загуби движение. Многократно от „ Демократична България “ сме казвали, че ни би трябвало ясна стратегия с ясни периоди “, сподели още правосъдният министър Надежда Йорданова в студиото на бТВ.

Йорданов добави, че битката с корупцията не е еднократен акт, а систематично изпитание, което изисква воля, инструментариум и поредни старания.

„ Тя не се заключава в едни PR акции и арести. Например, повече бистрота. Законопроектът за европейските делегирани прокурори е от май в Народното събрание. Отне съвсем два месеца да стигне до първо четене в пленарна зала. Защо? Трябва да има ефикасен механизъм за носене на отговорност от основния прокурор “, съобщи тя.

Йорданова добави, че за България е добре да има настоящ парламент.

„ Това значи настоящо държавно управление с ясно болшинство. Ние не слагаме червени линии по какъв начин то да бъде образувано. В диалози съм уверена, че ще бъде открит салдото. Разговори за личен състав към момента няма “, разясни тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР