В България проблемът с бежанците не стои толкова остро в

...
В България проблемът с бежанците не стои толкова остро в
Коментари Харесай

Само 50 бежанци у нас се интегрирали на пазара на труда през 2016 г.

В България казусът с бежанците не стои толкоз остро сега. Към август 2018 година статистиката демонстрира че имаме 652 случая на прекъснато произвеждане за приемане на филантропичен статут. Това ясно демонстрира че задачата на бежанците не е България . Това съобщи ръководителят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов по време на интернационална конференция за интеграция на мигрантите на пазара на труда, която се организира в централата на КНСБ.
Имаме 12% запълване на потенциала на бежанските центрове. Основните групи са от местата с военнополитически спорове - това са Сирия, Ирак и Афганистан, разясни Симеонов в своето ревю.
" Заетостта, която сме съумели да осигурим в България за бежанци, е към 50 индивида, като това са данни за 2016 година Ние считаме че този проблем в началото за нас беше опция паралелно с процеса на интеграция да осигурим намаляване на напрежението на пазара не труда у нас ", сподели Цветан Симеонов. Той разяснява, че работодателите не престават да спомагат за интеграцията на бежанците на пазара на труда.
Темата за интеграцията на мигрантите и бежанците на пазара на труда е най-горещата тематика в Европейски Съюз, съобщи президентът на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров. Сигурен съм че всеки си дава сметка по какъв начин наподобява тази тематика в очите на обособените страни и нации, които се пробват да намерят работещата формула - по какъв начин, запазвайки хуманността, да могат в края на краищата да намерят салдото на локалните пазари на труда с възходящата последна изразителност на извънредно десни и националисти, които, за жалост, печелят от ден на ден мозъците и сърцата на европейците, разяснява Димитров.
По думите му това, което става в Италия, Австрия и Швеция, не може да не бъди паника в сърцата и главите на демократично мислещите жители на Европейски Съюз.
Темата от тази позиция има голямо обществено и политически значение. Мисля, че верният звук, който се пробват да зададат европейските обществени сътрудници, всички формули, опитваме да насърчим, с цел да се откри салдото за потребността от протекция, която би трябвало да бъде обезпечена, за хората, търсещи леговище. Ние, които се мъчим да намерим положителния звук, като сега губим позиции, разяснява Пламен Димитров.
Европа е разграничена и все по разделяща се и включително в нашите синдикални среди. Няма по какъв начин някоя партия в обособена страна членка да завоюва болшинство без за нея да са дали своят вот служащи. Очевидно е, че в доста страни служащите гласоподават за крайните популисти. Нищо невероятно не може да се случи, уточни Димитров.
У нас имаме 1064 лица по данни на нашата Агенция за бежанците, които са потърсили протекция. О тях 53% са мъже и 11% дами с преобладаващо с ниско обучение. Ние като конфедерация започнахме с съответни ограничения в началото с дарения, даване на филантропична помощ на бежанците в Турция, опитахме се да формулираме политики, дружно с работодателите, с кметовете по места, изясни президентът на КНСБ.
Контекстът и погледът на бежанците в Европа има и друго измерение. Източноевропеецът не се третира като пълноправен жител. Много добре знаемр че една от аргументите за Brexit беше и това - мобилните служащи от Източна Европа. Този аспект не би трябвало да се не помни, той стои в главата на елементарния българин, акцентира още в своето ревю Пламен Димитров.
Според заместник-министъра на труда и обществената политика Лазар Лазаров през последните години с превъзмогването на последствията от икономическата рецесия страната ни се трансформира от ден на ден в място на труд и живеене на лица от трети страни. Развитието на миграционните процеси трансформира консолидираното на мигрантите в един от главните въпроси на българската политика. Интеграцията на трети страни в българското общество е също доста значима част от българската интеграционна политика, по тази причина ние разполагаме с главен стратегически ангажимент, разясни Лазаров.
По думите му повече от 10 000 жители на трети страни вземат участие на пазара на труда у нас с смяна на разпоредбите за трудовата миграция и трудовата подвижност.
Междувременно Лина Кар, конфедерален секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите, обърна внимание на филантропичните аспекти на рецесията с бежанците, като сложи акцент и върху смъртността на мигранти в Средиземно море, подхванали рисковани пътувания към крайбрежията на Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР