В България няма истински реанимации. Причината да е така е

...
В България няма истински реанимации. Причината да е така е
Коментари Харесай

Бивш зам.-здравен министър е категоричен за коронавируса: Живеем в страшни времена

В България няма същински реанимации. Причината да е по този начин е един български министър на опазването на здравето. " Живеем в страшни времена, в този момент не е време да се сочи с пръст – време е сериозните, знаещите, да се съберем и да спасим каквото можем ". Това съобщи професор Олег Хинков. Хинков е някогашен зам.-здравен министър, в кабинета на Симеон Сакскобургготски. Неговата компетентност е анестезиологията.
Предстоят ни страшни времена, в интензивните отделения ще се влиза със селекция – пациенти над избрана възраст няма да бъдат одобрявани, безапелационен беше пред Българската национална телевизия проф. Хинков. Той предизвести, че при такава обстановка до седмица-две почват да напущат и медицински служащи, тъй като не могат да устоят душевен на страшния избор – да дефинират кой да има късмет живее и кой да почине.
Хинков даде образец какво е реанимацията – да имаш свободен запас, най-малко една здравна сестра, която да може да замести незабавно. Реанимационната сестра би трябвало да е млада, тя минава километри на едно дежурство, подвига сумарно стотици килограми. И не може тя да има опит по-малко от 3 години, безапелационен е професорът.
Професорът изясни и за какво се стигна дотук – поради правилото " болница – комерсиално сдружение ". По думите му, на месец приблизително 40 000 лв. коства да имаш анестезиология в параметри, в които би трябвало и това се води " загуба ", надлежно никой шеф на болница не поддържа такава финансова загуба.
Епидемиите почват и свършват на равнище сред микро и макро света, което не разбираме, заключи Хинков.
От 1992 година до 2002 година проф. Хинков е шеф на Клиниката по упойка и интензивно лекуване в Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Александровска ". През 2002 година е пълномощник на болница " Александровска ", а от 2003 година още веднъж е шеф на нейната Клиниката по упойка и интензивно лекуване.
Другият взор
Бъдете сигурни, че до Великден ще почнем да изправяме гръбнака. Това съобщи притежателят на " Свилоза " Красимир Дачев.
Много смешно е по какъв начин цялото общество се уплаши от нищо – 20 пъти повече умират от произшествия, добави той. " Видяхме какъв брой сме нещастни, какъв брой сме евтини ", добави Дачев, съгласно който " не може един подобен вирус, който е нищо и половина ", да ни срине.
Дачев е уверен, че производството ще се възвърне. И посъветва хотелиерите да употребяват времето, с цел да пооправят хотелите си и да чакат вълната от хора, която ще пристигна след няколко месеца. По всевъзможен метод би трябвало да понижим нездравословното влияние на вируса върху обществото, е неговата теза.
Красимир Дачев счита и, че българите сме капризни и че се " самопрецакваме ". По думите му, хората не са разбрали сериозността на ситуацията. Като се вземат ограничения, те се съблюдават, е неговата позиция. " Трябва да има самодисциплина - просто да слушаме и да бъдем дисциплинирани ", съобщи Дачев. Същевременно той се оплака по какъв начин в Сърбия имало карантина от 14 дни за водачите на ТИР-ове, а те минавали пренос и нямало взаимност сред страните в Европа.
Още: " Най-засегнати от ковид в България са хората сред 40 и 49 години, щабът желае затваряне на Витоша "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР