В България няма да има недостиг на газ нито сега,

...
В България няма да има недостиг на газ нито сега,
Коментари Харесай

Асен Василев и Александър Николов в Брюксел: В България няма да има недостиг на газ

В България няма да има дефицит на газ нито в този момент, нито през идната зима. В положение сме да сменяем всички доставки от Русия с доставки от други източници, даже на по-добри цени. Това стана ясно в Брюкел, където вицепремиерът Асен Василев и министърът на енергетиката Александър Николов се срещнаха със заместник-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс. България е получила мощна поддръжка от Брюксел по отношение на едностранното преустановяване на доставките на газ от страна на " Газпром ".

" Няма да има никакъв проблем за идната зима. България освен може да достави трите милиарда кубика, които са нужни на страната, само че може да достави и спомагателни 17 до 20 милиарда кубика към Европа и района отвън това, което е належащо на България и тъкмо по тази причина в България е разположен координационния център, който да провежда на всички тези доставки, покупката на този газ и използването по най-хубавия метод на систематичните връзки на всички страни ", съобщи Асен Василев, министър на финансите.

“Всъщност настояването на съветската страна беше освен да правим заплащанията в рубли, само че и да дадем оторизиране Газпромбанк да прави преводи с нашите средства с трета страна - Московската борса. Но ние нямаме никаква изясненост за тези преводи, нямаме никакъв надзор върху личните си средства. И в края на краищата заплащането се смята за осъществено от съветската страна, единствено когато е превърнато в съветски рубли. През огромна част от времето нямаме никакъв надзор нито върху личните ни средства, нито върху доставките на естествен газ”, съобщи Александър Николов - министър на енергетиката.

Вижте и още във включването на Десислава Апостолова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР